Kokosowe babeczki z mango

Kokosowe babeczki z mango
Zdjęcie - Kokosowe babeczki z mango - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Smaczne, nieco egzotyczne połączenie smaków. Wilgotne ciasto z dodatkiem owoców i kokosu. Smaczne, nieco zdrowsze, drugie śniadanie. Przepis znalazłam tutaj.
Składniki na 6 dużych babeczek:
  • 125 ml oleju kokosowego
  • 120g mąki
  • 85g pełnoziarnistej mąki orkiszowej
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 280 ml jogurtu
  • 1 jajko
  • 100g cukru
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 100g wiórków kokosowych
  • 270g mango (użyłam mango z puszki)
Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Piekarnik nagrzej do 200C.
Mango pokrój na mniejsze kawałki. Olej rozpuść i odstaw na bok do przestudzenia.
Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia, kokosem i solą. Jogurt połącz z jajkiem wymieszaj z cukrem dodaj wanilię.
Do mąki wlej przestudzony olej, dodaj mixturę jogurtową i wymieszaj. Następnie wmieszaj mango. Gotowe ciasto przełóż do papilotek wypełniając je po brzegi. Wierzch każde babeczki obsyp kokosem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 20 minut do tzw suchego patyczka.
Zdjęcie - Kokosowe babeczki z mango - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Smacznego :) Zdjęcie - Kokosowe babeczki z mango - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów