Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

Jagodzianki na mące chlebowej

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Quiche ze szparagami i wędzony…

food² food²
Food Square

1

Ciasto z czereśniami + film

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

Przepis na chleb, najprostszy…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

1

Pancakes nadziewane nutellą

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Marcepanowe babeczki z jagodam…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

2

Naleśniki "Bolognese"

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Jagody, jagody, jagody! Pierog…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Puszyste jagodzianki - przepis…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Racuchy z borówkami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Babeczki z porzeczkami i kreme…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Placki z truskawkami na kefirz…

Bizneswomen w... Bizneswomen w...
Bizneswoman w kuchni