Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

2

Pijany keks czekoladowy

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Piernikowe choinki

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

2

Apfel-Hafer-Cookies

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Bułeczki z makiem

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Gofry drożdżowe

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

1

Pierogi z gęsiną

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

3

Kanapka prosto z pieca

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Wytrawny sernik na zimno

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Tiramisu gruszkowe

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

2

Naleśniki ruskie

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Rolada z wafla bez pieczenia

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

4

Sernik nowojorski

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki