Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

Placuszki z ricotty z malinami…

Na krachym spodzie Na krachym spodzie
Na krachym spodzie

2

Placuszki z cukinii. Na słono

Kaś Kaś
Bake&Taste

4

Cukinia zapiekana pod beszamel…

Dzi Dzi
karmelowy

Tartaletki z tuńczykiem i warz…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Makaron penne z selerowym pest…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

2

Rogaliki z twarogiem i rodzynk…

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Przepisy z tych kategorii

1

Serowe placuszki z jabłkami i…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Kurczak, ryż, kurczak, ryż i n…

Lovelykate Lovelykate
Amatorsko, ale z pasją

Brownie z awokado i stewią

Tyna Tyna
In cooking we trust

2

Naleśniki razowe z musem jabłk…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Szarlotka na kruchym cieście z…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Dlaczego uważam, że Duńczycy s…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze