Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

1

Kruche ciasto z brzoskwiniami

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

1

Doskonały, śliwkowy crumble z…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Pełnoziarniste ciasto ze śliwk…

Dzi Dzi
karmelowy

Biszkopt z jabłkami i cynamone…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Tarta cytrynowa z bezą (lemon…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

2

Południowy chleb z oliwkami

Qchnia24 Qchnia24
Qchnia24

Przepisy z tych kategorii

1

Sernik na ciemnym spodzie

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

1

Jagodowe ciasto z serkiem śmie…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Zapiekanka na grzance z kalafi…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Bezglutenowy sernik z jagodami

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

„Ruskie” ravioli z kremowym żó…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Sernik czekoladowy z jeżynami…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo