Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

1

Dyniowe babeczki

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

Roladki schabowe z ricottą

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Carpaccio z buraków

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Orzechy i twaróg

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Mango-Apfel Strudel z ciasta f…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Sernik pistacjowy z białą czek…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Przepisy z tych kategorii

Dyniowe marzenie

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Proste ciasto z kremem malinow…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Pikantny burger wołowy

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Makaron casarecce z bakłażanem…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Kremowy sernik dyniowy

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Makaron ze szpinakiem i gorgon…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni