Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

Wiosenne kruche ciasteczka

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Chałka drożdżowa z powidłami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Śląskie smaki wielkanocne v.4

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Cytrynowe mini babeczki wielka…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Babka z limonką

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Rogale i konfitura z zielonych…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Przepisy z tych kategorii

Kruche babeczki z kremem krówk…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Bułki z ricottą i oregano

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Pełnoziarniste pierogi z jarmu…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

1

Wieniec marchewkowy z serem

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Chlebek nadziewany szpinakiem…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Chlebek nadziewany szpinakiem…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni