Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

Gnocchi ziemniaczane w kilku w…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Bucatini all'Amatriciana

Kasia Kasia
Pełny talerz

Makaron z cukinią, boczkiem i…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Zupa pomidorowa z wolnowaru

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Tarta serowa z figami (Cheese…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Grillowany camemmbert

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Drożdżówki z prażonymi jabłkam…

Konsti Konsti
Apparecchiamo?

1

Szarlotka „Złota Rosa” z budyn…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Krucha tarta z jeżynami, malin…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Ciasto czekoladowe z gruszkami

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Cynamonowe ciasto grysikowe ze…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Małaj - kuchnia bukowińska

Laura Laura
Cafe Babilon