Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

Szybki sernik

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

1

Placuszki bananowe na kefirze

napiecyku napiecyku
napiecyku

Tarta a'la barszcz zabielany z…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Śniadaniowe rogaliki z dżemem…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Drożdżowa gwiazda z nutellą (d…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

2

Dyniowe kopytka

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

Kruche babeczki z burakowym pe…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Ciasto ze szpinakiem i kremowy…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Kruszonka z jabłkami i malinam…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Chlebek dyniowo - cytrynowy

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Ciasto waniliowe z żurawiną

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Ciasteczka z m&m's

Kasia Kasia
Pełny talerz