Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

Lawasz

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Brzoskwiniowe ciasto budyniowe

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Brioszki z borówkami i paryski…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Sernik z brzoskwiniami

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Korzenne gofry

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

1

Diabelskie ciasto czekoladowe

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

Przepisy z tych kategorii

1

Drożdżowe rogaliki z białym se…

morrigan morrigan
Kobieta w lustrach

Ciasto drożdżowe z borówką ame…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Crumble jabłkowo-borówkowy z w…

Na krachym spodzie Na krachym spodzie
Na krachym spodzie

Ciasto drożdżowe z truskawkami…

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Naleśniki owsiane

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Ciasto z kefirem

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie