Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

2

Dekadenckie ciasto czekoladowe…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Proste ciasto z nerkowcami w c…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

3

Ciasto kruche z budyniem i owo…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Muffiny jeżynowe

Na krachym spodzie Na krachym spodzie
Na krachym spodzie

Słodko - gorzkie muffinki z cz…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

Normandzki chleb z jabłkami Ha…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

5

Cukinia faszerowana warzywami…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Sałatka z bazyliowym bulgurem…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Sałatka na ciepło z kurkami i…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

1

Wtorek z kaszą #20: Pieczone p…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Ciasto francuskie z gruszką i…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

2

Kotlety kalafiorowe z serem ż…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki