Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

1

Pierogi z kaszą jaglaną

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

1

„Samoa” sernik z kajmakiem, wi…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

1

Spaghetti ze szpinakiem i pest…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

1

Błyskawiczne pączki z serka

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

1

Sałatka z jarmużu i pieczonych…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

1

Łosoś z sosem szałwiowym i fry…

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

Przepisy z tych kategorii

2

Cappuccino na biszkoptach

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Czekoladowe pierogi z wiśniam…

figmara figmara
figowe smaki

1

Trochę lżejszy torcik, czyli j…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

3

Zapiekanka brokułowa

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Sałatka z papryką, serem feta…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Burgery jagnięce

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary