Kluski kładzione z serem i zieloną pietruszką

Zdjęcie - Kluski kładzione z  serem i zieloną  pietruszką  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

20 dag mąki pszennej 1 jajko woda sól posiekana natka pietruszki 4 łyżki utartego sera Grana Padano
  Mąkę przesiać do miski, dodać sól, jajka, wodę. Wymieszać starannie na gładką, niezbyt gęstą masę. Wody dodać tyle, aby ciasto dało się łatwo nabierać łyżką. Kluski będą pulchniejsze kiedy ciasto dobrze zostanie wybite łyżką. Do ciasta dodać utarty ser i natkę.
Zagotować posoloną  wodę. Podłużne kluski kłaść łyżką na gotującą się wodę. Gotować około 2 min.  Wybrać je łyżką cedzakową, osączyć.



Przepisy z tych kategorii

Teatr pod gołym niebem i drożd…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Kruche pełnoziarniste ciasto z…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Czekoladowe muffiny z cukinią

Kaś Kaś
Bake&Taste

Topielec z wiśniami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Puszyste jagodzianki z kruszon…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Żytni chleb razowy z dynią

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Malinowe naleśniki z mascarpon…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Croissant z chorizo, pesto z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Zupa krem z bobem i gorgonzolą…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Razowe gofry na zakwasie

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Tort czekoladowy z jagodami

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

7

Ciasto bawarskie

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie