Klops z jajkiem

80 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)

1 duża cebula

4 jajka

1 sucha bułka

pieprz

sól

2 łyżki koperku suszonego

czerwona papryka w proszku

majeranek

olej

 

 Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Ugotować 3 jajka na twardo. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Do masy wbić jedno jajko, dodać koperek, cebulę, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę.

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Następnie przełożyć masę i uformować klopsa. Włożyć ugotowane jajka (po długości) i przykryć resztą masy. Wierzch klopsa posypać czerwoną papryką i majerankiem. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 190/180 st. przez około 50 minut. Pod koniec pieczenia odwinąć klopsa z folii.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  

 

 

 

 

 

 

 

 

           Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Klopsy z imbirem i płatkami ow…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

7

Kebabczeta

gania gania
My cuisine

Ossobuco, czyli gicz cielęca p…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Ziemniaki faszerowane chilli c…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

4

Pieczeń wołowa z marynaty czos…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Wołowina z pomarańczą, imbirem…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Przepisy z tych kategorii

Domowa wędlina wędzona

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Szynka pieczona miodowa o smak…

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

1

Kotlet teriyaki z ananasem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Rolowana pieczeń z boczku

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Śliwki w boczku

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Szaszłyki z karkówki w marynac…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny