Klops z jajkiem

80 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)

1 duża cebula

4 jajka

1 sucha bułka

pieprz

sól

2 łyżki koperku suszonego

czerwona papryka w proszku

majeranek

olej

 

 Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Ugotować 3 jajka na twardo. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Do masy wbić jedno jajko, dodać koperek, cebulę, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę.

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Następnie przełożyć masę i uformować klopsa. Włożyć ugotowane jajka (po długości) i przykryć resztą masy. Wierzch klopsa posypać czerwoną papryką i majerankiem. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 190/180 st. przez około 50 minut. Pod koniec pieczenia odwinąć klopsa z folii.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  

 

 

 

 

 

 

 

 

           Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Klopsy z imbirem i płatkami ow…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

7

Kebabczeta

gania gania
My cuisine

Schab z kiszona kapustą, fasze…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Polędwiczka w tajskim sosie z…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Salmorejo cordobés

food² food²
Food Square

Pyszna polędwica łososiowa wę…

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

Przepisy z tych kategorii

3

Schab zapiekany z mozzarellą

Dzi Dzi
karmelowy

3

Szakszuka czyli wielki letni b…

Smakowite Jadło Smakowite Jadło
Smakowite Jadło

Kawowy schab z ananasem

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Obiady czwartkowe #13: Wiśniow…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

4

Chińskie pierożki Jiaozi gotow…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Śniadanie do łóżka #195: Grzan…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu