Klops z jajkiem

80 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)

1 duża cebula

4 jajka

1 sucha bułka

pieprz

sól

2 łyżki koperku suszonego

czerwona papryka w proszku

majeranek

olej

 

 Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Ugotować 3 jajka na twardo. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Do masy wbić jedno jajko, dodać koperek, cebulę, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę.

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Następnie przełożyć masę i uformować klopsa. Włożyć ugotowane jajka (po długości) i przykryć resztą masy. Wierzch klopsa posypać czerwoną papryką i majerankiem. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 190/180 st. przez około 50 minut. Pod koniec pieczenia odwinąć klopsa z folii.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  

 

 

 

 

 

 

 

 

           Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Klopsy z imbirem i płatkami ow…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

7

Kebabczeta

gania gania
My cuisine

Soczewica z kiełbasą chorizo

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Gazpacho z bobu

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Jajko otulone szynką w pomidor…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

1

Pappardelle z botwinką i mięse…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Przepisy z tych kategorii

6

Kotlety schabowe z pomarańczam…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Jajka z chorizo zapiekane w ko…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Wieprzowina w sosie sherry z p…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Kotlety z karkówki, panierowan…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Gulasz kataloński

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Grillowana kiełbasa ze słodkim…

Dzi Dzi
karmelowy