Klops z jajkiem

80 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)

1 duża cebula

4 jajka

1 sucha bułka

pieprz

sól

2 łyżki koperku suszonego

czerwona papryka w proszku

majeranek

olej

 

 Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Ugotować 3 jajka na twardo. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Do masy wbić jedno jajko, dodać koperek, cebulę, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę.

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Następnie przełożyć masę i uformować klopsa. Włożyć ugotowane jajka (po długości) i przykryć resztą masy. Wierzch klopsa posypać czerwoną papryką i majerankiem. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 190/180 st. przez około 50 minut. Pod koniec pieczenia odwinąć klopsa z folii.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  

 

 

 

 

 

 

 

 

           Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Klopsy z imbirem i płatkami ow…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

7

Kebabczeta

gania gania
My cuisine

1

Węgierska zupa gulaszowa

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Wołowina z woka z papryką na o…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Cielęcina w sosie sardelowym

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Pastitsio

Jemto Jemto
JEMTO

Przepisy z tych kategorii

1

Makaron z pulpecikami w sosie…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Makaron z boczkiem i cukinią

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

1

Quiche lorraine (placek Lotary…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

4

Schabowe inaczej

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

1

Schab pieczony

napiecyku napiecyku
napiecyku

Miodowe żeberka z kukurydzą

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku