Klops z jajkiem

80 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)

1 duża cebula

4 jajka

1 sucha bułka

pieprz

sól

2 łyżki koperku suszonego

czerwona papryka w proszku

majeranek

olej

 

 Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Ugotować 3 jajka na twardo. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Do masy wbić jedno jajko, dodać koperek, cebulę, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę.

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Następnie przełożyć masę i uformować klopsa. Włożyć ugotowane jajka (po długości) i przykryć resztą masy. Wierzch klopsa posypać czerwoną papryką i majerankiem. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 190/180 st. przez około 50 minut. Pod koniec pieczenia odwinąć klopsa z folii.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  

 

 

 

 

 

 

 

 

           Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Klopsy z imbirem i płatkami ow…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

7

Kebabczeta

gania gania
My cuisine

Chiński czerwony boczek

Jemto Jemto
JEMTO

Polędwiczki wieprzowe z octem…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

2

Biała kiełbasa z piekarnika

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Grillowane kofty

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Przepisy z tych kategorii

1

Duńskie klopsiki z zapiekanką…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Kotlety z ryżem duszone w młod…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Chow mein z wieprzowiną, warzy…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Ziemniaki à la ruskie

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Kanapki z pulled pork w sosie…

Dzi Dzi
karmelowy

3

Pierogi z mięsem

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!