Klops z jajkiem

80 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)

1 duża cebula

4 jajka

1 sucha bułka

pieprz

sól

2 łyżki koperku suszonego

czerwona papryka w proszku

majeranek

olej

 

 Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Ugotować 3 jajka na twardo. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Do masy wbić jedno jajko, dodać koperek, cebulę, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę.

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Następnie przełożyć masę i uformować klopsa. Włożyć ugotowane jajka (po długości) i przykryć resztą masy. Wierzch klopsa posypać czerwoną papryką i majerankiem. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 190/180 st. przez około 50 minut. Pod koniec pieczenia odwinąć klopsa z folii.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  

 

 

 

 

 

 

 

 

           Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Klopsy z imbirem i płatkami ow…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

7

Kebabczeta

gania gania
My cuisine

2

Pizza z patelni-wyborna!

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Gulasz z wolnowaru

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

2

Naleśniki z szynką włoską i wa…

A_SE A_SE
Shabbyeat

2

Paprykarz - Karkówka z pieczar…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Zrazy wołowe zwijane z suszony…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Pieczeń w glazurze z sosu barb…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Spaghetti ala bolognese

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Pieczeń cielęca

Kasia Kasia
Pełny talerz

Fondue mięsne po burgundzku

Kasia Kasia
Pełny talerz

Ossobuco, czyli gicz cielęca p…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny