Klops z jajkiem

80 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)

1 duża cebula

4 jajka

1 sucha bułka

pieprz

sól

2 łyżki koperku suszonego

czerwona papryka w proszku

majeranek

olej

 

 Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Ugotować 3 jajka na twardo. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Do masy wbić jedno jajko, dodać koperek, cebulę, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę.

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Następnie przełożyć masę i uformować klopsa. Włożyć ugotowane jajka (po długości) i przykryć resztą masy. Wierzch klopsa posypać czerwoną papryką i majerankiem. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 190/180 st. przez około 50 minut. Pod koniec pieczenia odwinąć klopsa z folii.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  

 

 

 

 

 

 

 

 

           Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Klopsy z imbirem i płatkami ow…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

7

Kebabczeta

gania gania
My cuisine

Pasztet domowy

napiecyku napiecyku
napiecyku

Ruloniki z szynki z piwem

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Leczo węgierskie (Lecsó)

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Karkówka z grilla

atina atina
Tak sobie pichcę...

Przepisy z tych kategorii

Tarta z marchewką i chorizo po…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

1

Sałatka z grillowanymi brzoskw…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

2

Polędwiczki wieprzowe w sosie…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Makaron z szynką i oliwkami w…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Tagliatelle z mięsem i groszki…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Bucatini all'Amatriciana

Kasia Kasia
Pełny talerz