Klops z jajkiem

80 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)

1 duża cebula

4 jajka

1 sucha bułka

pieprz

sól

2 łyżki koperku suszonego

czerwona papryka w proszku

majeranek

olej

 

 Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Ugotować 3 jajka na twardo. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Do masy wbić jedno jajko, dodać koperek, cebulę, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę.

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Następnie przełożyć masę i uformować klopsa. Włożyć ugotowane jajka (po długości) i przykryć resztą masy. Wierzch klopsa posypać czerwoną papryką i majerankiem. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 190/180 st. przez około 50 minut. Pod koniec pieczenia odwinąć klopsa z folii.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  

 

 

 

 

 

 

 

 

           Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Klopsy z imbirem i płatkami ow…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

7

Kebabczeta

gania gania
My cuisine

1

Jajka zapiekane z chorizo

Dzi Dzi
karmelowy

Kartacze

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Pulpety w sosie pomidorowo śmi…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

2

Klopsiki Tikka masala

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Przepisy z tych kategorii

3

Kulki mięsne na ostro w orzech…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Bigos tradycyjny

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Pieczona karkówka marynowana w…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

6

Wędlina ziołowo - cytrynowa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

3

Zapiekanka brokułowa

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

2

Karkówka i piwo.

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki