Klops z jajkiem

80 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)

1 duża cebula

4 jajka

1 sucha bułka

pieprz

sól

2 łyżki koperku suszonego

czerwona papryka w proszku

majeranek

olej

 

 Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Ugotować 3 jajka na twardo. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Do masy wbić jedno jajko, dodać koperek, cebulę, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę.

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Następnie przełożyć masę i uformować klopsa. Włożyć ugotowane jajka (po długości) i przykryć resztą masy. Wierzch klopsa posypać czerwoną papryką i majerankiem. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 190/180 st. przez około 50 minut. Pod koniec pieczenia odwinąć klopsa z folii.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  

 

 

 

 

 

 

 

 

           Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Klopsy z imbirem i płatkami ow…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

7

Kebabczeta

gania gania
My cuisine

1

Ekonomia gastronomii czyli nal…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Podwójnie borowikowe zrazy z r…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

BeetBurger

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

3

Boeuf Stroganow // strogonow

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

3

Kanapka prosto z pieca

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Żeberka teriyaki

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Schab duszony w sosie śmietano…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Rozgrzewająca zupa fasolowa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

3

Krem z selera z karmelizowanym…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Carbonara

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty