Klops z jajkiem

80 dag mięsa mielonego (wołowo-wieprzowe)

1 duża cebula

4 jajka

1 sucha bułka

pieprz

sól

2 łyżki koperku suszonego

czerwona papryka w proszku

majeranek

olej

 

 Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Ugotować 3 jajka na twardo. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Do masy wbić jedno jajko, dodać koperek, cebulę, sól i pieprz do smaku. Wyrobić masę.

Formę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową. Następnie przełożyć masę i uformować klopsa. Włożyć ugotowane jajka (po długości) i przykryć resztą masy. Wierzch klopsa posypać czerwoną papryką i majerankiem. Zawinąć w folię i piec w piekarniku nagrzanym do 190/180 st. przez około 50 minut. Pod koniec pieczenia odwinąć klopsa z folii.

 

 

 

 

 

 

 

 

          Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  

 

 

 

 

 

 

 

 

           Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

1

Klopsy z imbirem i płatkami ow…

Krokodyl Krokodyl
Pomarańcza i Imbir

7

Kebabczeta

gania gania
My cuisine

1

Pulpety w sosie pomidorowym

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Polędwiczka ze szpinakiem

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

2

Pyszna wędzona polska kiełbasa

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

1

Polędwiczki w sosie grzybowym

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Przepisy z tych kategorii

Wołowina po marynarsku

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Domowy pasztet

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Chili con carne z soczewicą

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Burgery wołowe z jalapeno i wa…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Kołduny babci Stachy

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

11

Wiejska zapiekanka z mięsa mie…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku