Khyar Bi Laban, czyli mizeria inaczej

Świeża, lekka, niezwykle aromatyczna i bardzo orzeźwiająca wersja dobrze nam znanej mizerii. Świetnie sprawdzi się z każdym mięsem z grilla.
Ja ostatnio podałam ją do falafli - duet idealny.
KHYAR BI LABAN
SKŁADNIKI:
- 2 ogórki
- 2 duże opakowania jogurtu greckiego
- 2 łyżeczki soli
- listki świeżej mięty (około 1 łyżki)
- 1 ząbek czosnku
Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Wyłożyć na sito, posolić i odstawić.
Obrać czosnek, dodać listki mięty i rozetrzeć w moździerzu lub drobno posiekać i rozetrzeć na desce.
Wymieszać jogurt z odsączonymi ogórkami oraz miętą i czosnkiem.
Podawać mocno schłodzone. Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: