Kebab według Gordona
            
                    Kolejna propozycja zasłyszana w programie Gordona, starałam się słuchać bardzo uważnie.
Kebab według Gordona
W blenderze zmiksować cebulę, papryczkę bez pestek, mięte i resztę przypraw. Dorzucić do mięsa, wbić żółtko i wyrobić. Uformować niewielkie kotleciki, obsmażyć na patelni grilliowej lub grillu. Ja po podsmażeniu wstawiłam na 15 minut do piekarnika nastawionego na 180 stopni żeby doszły.
                
                
                Kebab według Gordona
- 500g mielonej łopatki (wiadomo że powinna być jagnięcina ale cóż - brak dostępu)
 - 1 średnia papryczka chilli zielona
 - 1 średnia czerwona cebula
 - 0,5 łyżeczki kurkumy
 - skórka z limonki
 - sól, pieprz
 - 1 żółtko
 - ziarenka kolendry
 - świeża mięta
 
W blenderze zmiksować cebulę, papryczkę bez pestek, mięte i resztę przypraw. Dorzucić do mięsa, wbić żółtko i wyrobić. Uformować niewielkie kotleciki, obsmażyć na patelni grilliowej lub grillu. Ja po podsmażeniu wstawiłam na 15 minut do piekarnika nastawionego na 180 stopni żeby doszły.