Kasztany jadalne

Zdjęcie - Kasztany jadalne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Na hasło kasztany większość rozgląda się za Hansem Klossem, nieśmiertelnym i do znudzenia powtarzanym w telewizji ;-) Zdanie „najlepsze kasztany są na placu Pigalle” wywołuje uśmiech. Czy był u mnie Hans? Nie. Czy odwiedził mnie Bruner? Nie. Czy w mojej kuchni znalazły się kasztany? Tak :-)
Nie rozbierałam na części pamiątek z przedszkola, po prostu zakupy skłoniły mnie do przyrządzenia jadalnych kasztanów i to w najprostszy sposób.
Mimo wspomnień moich rodziców z pobytu w Paryżu, które wyraźnie wskazywały na to, że raczej uciekałam od ciepłych kasztanów kupionych na ulicy i zapakowanych w małą papierową torebkę, postanowiłam do nich wrócić i je zjeść ;-)


Przygotowanie:

Kasztany w ilości dowolnej, na którą mamy ochotę nacinamy na górze robiąc na nich krzyżyk. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Kasztany wsadzamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 20 min.
Wyciągamy i obieramy. Ja zjadłam je z masłem i solą :-)
Dla tych, którzy mają problem ze zdobyciem kasztanów lub wyrobów z kasztanów podaję adres sklepu internetowego: http://www.rajsmakosza.pl/ Tu można sobie pokasztanić ;-)
Zdjęcie - Kasztany jadalne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Pasta drożdżowa

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

Zupa z dyni i pomidorów - pika…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Placuszki bananowe na kefirze

napiecyku napiecyku
napiecyku

Sałatka ze stekiem z tuńczyka

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Dyniowe kopytka

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Knedle tyrolskie w rosole

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

Przepisy z tych kategorii

1

Pieczarki faszerowane ziemniak…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

1

Pasta z wędzonego pstrąga

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Fasolka szparagowa & cząber

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Baba ghanoush opcjonalnie bezs…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Pasta z wątróbki i jabłek

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

3

Pulpety jaglane z pieczarkami…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku