Kasztany jadalne

Zdjęcie - Kasztany jadalne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Na hasło kasztany większość rozgląda się za Hansem Klossem, nieśmiertelnym i do znudzenia powtarzanym w telewizji ;-) Zdanie „najlepsze kasztany są na placu Pigalle” wywołuje uśmiech. Czy był u mnie Hans? Nie. Czy odwiedził mnie Bruner? Nie. Czy w mojej kuchni znalazły się kasztany? Tak :-)
Nie rozbierałam na części pamiątek z przedszkola, po prostu zakupy skłoniły mnie do przyrządzenia jadalnych kasztanów i to w najprostszy sposób.
Mimo wspomnień moich rodziców z pobytu w Paryżu, które wyraźnie wskazywały na to, że raczej uciekałam od ciepłych kasztanów kupionych na ulicy i zapakowanych w małą papierową torebkę, postanowiłam do nich wrócić i je zjeść ;-)


Przygotowanie:

Kasztany w ilości dowolnej, na którą mamy ochotę nacinamy na górze robiąc na nich krzyżyk. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Kasztany wsadzamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 20 min.
Wyciągamy i obieramy. Ja zjadłam je z masłem i solą :-)
Dla tych, którzy mają problem ze zdobyciem kasztanów lub wyrobów z kasztanów podaję adres sklepu internetowego: http://www.rajsmakosza.pl/ Tu można sobie pokasztanić ;-)
Zdjęcie - Kasztany jadalne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Pasta drożdżowa

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

Pikantne ziemniaczki z patelni

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Prosta, domowa zupa grzybowa

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

4

Palmiers, czyli ciasteczka fra…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

1

Dyniowe babeczki

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Wtorek z kaszą #32: Jaglanka z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Przepisy z tych kategorii

1

Kotleciki z kaszy jaglanej i p…

Laura Laura
Cafe Babilon

Cukinia faszerowana kaszą jag…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Baba ghanoush opcjonalnie bezs…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

3

Zupa ziemniaczana na ostro z c…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

1

Kotlety z kaszy gryczanej z gr…

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Wtorek z kaszą #26: Chili con…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu