Kasztany jadalne

Zdjęcie - Kasztany jadalne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Na hasło kasztany większość rozgląda się za Hansem Klossem, nieśmiertelnym i do znudzenia powtarzanym w telewizji ;-) Zdanie „najlepsze kasztany są na placu Pigalle” wywołuje uśmiech. Czy był u mnie Hans? Nie. Czy odwiedził mnie Bruner? Nie. Czy w mojej kuchni znalazły się kasztany? Tak :-)
Nie rozbierałam na części pamiątek z przedszkola, po prostu zakupy skłoniły mnie do przyrządzenia jadalnych kasztanów i to w najprostszy sposób.
Mimo wspomnień moich rodziców z pobytu w Paryżu, które wyraźnie wskazywały na to, że raczej uciekałam od ciepłych kasztanów kupionych na ulicy i zapakowanych w małą papierową torebkę, postanowiłam do nich wrócić i je zjeść ;-)


Przygotowanie:

Kasztany w ilości dowolnej, na którą mamy ochotę nacinamy na górze robiąc na nich krzyżyk. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Kasztany wsadzamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 20 min.
Wyciągamy i obieramy. Ja zjadłam je z masłem i solą :-)
Dla tych, którzy mają problem ze zdobyciem kasztanów lub wyrobów z kasztanów podaję adres sklepu internetowego: http://www.rajsmakosza.pl/ Tu można sobie pokasztanić ;-)
Zdjęcie - Kasztany jadalne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Pasta drożdżowa

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

Jajka przepiórcze z pieczarkam…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Jajka faszerowane pomidorami i…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Paszteciki z ciasta francuskie…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Fondue mięsne po burgundzku

Kasia Kasia
Pełny talerz

3

Faszerowane jajka- z pieczoną…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Przepisy z tych kategorii

1

Kasza jaglana z jarmużem i pie…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Spaghetti z kurczakiem i jarmu…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Makaron z sepią z łososiem i a…

Tyna Tyna
In cooking we trust

1

Lekka sałatka z szynką i z sos…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Eskalopki cielęce w sosie z ka…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Łosoś ze szparagami na parze,…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty