Kasztany jadalne

Zdjęcie - Kasztany jadalne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Na hasło kasztany większość rozgląda się za Hansem Klossem, nieśmiertelnym i do znudzenia powtarzanym w telewizji ;-) Zdanie „najlepsze kasztany są na placu Pigalle” wywołuje uśmiech. Czy był u mnie Hans? Nie. Czy odwiedził mnie Bruner? Nie. Czy w mojej kuchni znalazły się kasztany? Tak :-)
Nie rozbierałam na części pamiątek z przedszkola, po prostu zakupy skłoniły mnie do przyrządzenia jadalnych kasztanów i to w najprostszy sposób.
Mimo wspomnień moich rodziców z pobytu w Paryżu, które wyraźnie wskazywały na to, że raczej uciekałam od ciepłych kasztanów kupionych na ulicy i zapakowanych w małą papierową torebkę, postanowiłam do nich wrócić i je zjeść ;-)


Przygotowanie:

Kasztany w ilości dowolnej, na którą mamy ochotę nacinamy na górze robiąc na nich krzyżyk. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Kasztany wsadzamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 20 min.
Wyciągamy i obieramy. Ja zjadłam je z masłem i solą :-)
Dla tych, którzy mają problem ze zdobyciem kasztanów lub wyrobów z kasztanów podaję adres sklepu internetowego: http://www.rajsmakosza.pl/ Tu można sobie pokasztanić ;-)
Zdjęcie - Kasztany jadalne - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Pasta drożdżowa

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

Surówka z białej i czerwonej k…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Sałatka z pomidorów i kiszoneg…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kremowa marchewka z pomarańczą

mollisia mollisia
Walka w kuchni

Placki z cukinii i oregano

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Przepisy z tych kategorii

Kapusta Pak Choi z łososiem.

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Pieczone roladki z kromek tost…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

2

Muffiny z cukinią i szczypiork…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Bruschetta

A_SE A_SE
Shabbyeat

Tosty z łososiem i borówkami

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Croissant z chorizo, pesto z…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu