Karmelizowane pieczone buraczki w posypce z sezamu i mięty

Karmelizowane pieczone buraczki w posypce z sezamu i mięty

Zdjęcie - Karmelizowane pieczone buraczki w posypce z sezamu i mięty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:
(przepis na 4 porcje)

2 łyżki białego sezamu
4 buraki
4 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki cukru brązowego
pieprz czarny
kilka listków mięty

Przygotowanie:

Podgrzać patelnię, wrzucić sezam i zarumienić. Zawinąć buraki w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 60 minut. Wyją c buraki, ostudzić, obrać i pokroić w równą dużą kostkę. Rozgrzać patelnię, dodać ocet i cukier, a gdy się rozpuści, karmelizować buraki przez 2 minuty. Podawać posypane sezamem i udekorowane listkiem mięty.

Zdjęcie - Karmelizowane pieczone buraczki w posypce z sezamu i mięty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pobierz listę składników:
Zdjęcie - Karmelizowane pieczone buraczki w posypce z sezamu i mięty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów