Karkówka wolno pieczona

Karkówka wolno pieczona
To wersja soczystej, mięciutkiej karkówki wolno pieczonej. Żeby była naprawdę pyszna trzeba mieć na to trochę czasu, ale serdecznie polecam.
Karkówka wolno pieczona
  • 1kg ładnej karkówki
  • pół szklanki keczupu z włocławka
  • 2 łyżki miodu
  • tymianek
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
Zdjęcie - karkówka wolno pieczona - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Cebule pokroić w plastry, czosnek w plasterki, wrzucić do pojemnika w którym będziemy marynować karkówkę. Włożyć oczyszczoną karkówkę Wymieszać miód, keczup, sos worcestershire tymianek, ewentualnie dodać soli lub pieprzu i polać karkówkę. Zamknąć pojemnik potrząsnąć aby cała karkówka pokryła się marynatą i wstawić do lodówki na całą noc. Po tym czasie przekładamy do naczynia do zapiekania karkówkę razem z całą marynata i pieczemy 2,5-3h w temperaturze 130-150 stopni.

Kategorie przepisów