Karkówka pieczona z warzywami

Jednym ze sprawdzonych przepisów, który mam zamiar zaserwować na święta jest karkówka pieczona z warzywami. Pyszne, soczyste mięso pieczone z pieczarkami, papryką i cebulą w sosie ketchupowym. Robi się je bardzo szybko a smakuje wspaniale. Polecam:)

Zdjęcie - Karkówka pieczona z  warzywami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1kg karkówki bez kości,
  • 2 średnie papryki,
  • 2 cebule,
  • 30 dag pieczarek,
  • 2 małe słoiki ketchupu,
  • vegeta
  • około pól szklanki oleju  ( ja dałam mniej)

Mięso pokroić w plastry, przyprawić tylko vegeta i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać olej, ułożyć cebule pokrojoną w piórka tak aby zakryć mięso, na to pieczarki pokrojone w plastry, na pieczarki paprykę pokrojoną w paski. Wylać  na to keczup tyle, aby zakryć paprykę. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 1,5 godz.

Smacznego:)

Przepisy z tych kategorii

3

Polędwiczki wieprzowe z kurkam…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Flambirowane kotlety ze schabu…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

11

Schab otulony majerankiem

aronia aronia
Wiem co jem

Tarty cytrynowe

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Bułki hamburgerowe II

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Chleb pszenno - żytni na zakwa…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

1

Jajka zapiekane z chorizo

Dzi Dzi
karmelowy

Kartacze

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Pulpety w sosie pomidorowo śmi…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

2

Klopsiki Tikka masala

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

3

Kulki mięsne na ostro w orzech…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Bigos tradycyjny

Olerek Olerek
ola-w-kuchni