Karkówka pieczona z warzywami

Jednym ze sprawdzonych przepisów, który mam zamiar zaserwować na święta jest karkówka pieczona z warzywami. Pyszne, soczyste mięso pieczone z pieczarkami, papryką i cebulą w sosie ketchupowym. Robi się je bardzo szybko a smakuje wspaniale. Polecam:)

Zdjęcie - Karkówka pieczona z  warzywami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1kg karkówki bez kości,
  • 2 średnie papryki,
  • 2 cebule,
  • 30 dag pieczarek,
  • 2 małe słoiki ketchupu,
  • vegeta
  • około pól szklanki oleju  ( ja dałam mniej)

Mięso pokroić w plastry, przyprawić tylko vegeta i ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wlać olej, ułożyć cebule pokrojoną w piórka tak aby zakryć mięso, na to pieczarki pokrojone w plastry, na pieczarki paprykę pokrojoną w paski. Wylać  na to keczup tyle, aby zakryć paprykę. Wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez około 1,5 godz.

Smacznego:)

Przepisy z tych kategorii

2

Polędwiczki wieprzowe z kurkam…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Flambirowane kotlety ze schabu…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

10

Schab otulony majerankiem

aronia aronia
Wiem co jem

1

Cevapcici

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Bakłażan zapiekany w śmietance…

Dzi Dzi
karmelowy

3

Szarlotka z cydrem

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Przepisy z tych kategorii

2

Malasadas – potrugalskie pączk…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

1

Rosół wołowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Babciny chleb pszenny na maśla…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Przekąska z królika - Antipast…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

3

Tort z wiśniami

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

1

Śledzie w sosie musztardowym z…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu