Kapusta zasmażana z kiełbasą i pieczarkami

Kapusta zasmażana z kiełbasą i pieczarkami

Moja kapustka zasmażana zrobiła furorę . Dlatego postanowiłam ja udoskonalić , zmienić , po prostu coś pokombinować .
Powstała niesamowicie dobra kapustka pasująca do każdego rodzaju mięsa.

Kapusta zasmażana z kiełbasą i pieczarkami

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej
2 cebule czerwone
25 dag pieczarek świeżych
30 dag kiełbasy wędzonej
lisć laurowy
ziele angielskie
2 łyżki oleju
3 łyżki masła klarowanego
sos sojowy
sól morska
pieprz
3 łyżki maki

Kapustę kiszoną gotujemy z liściem laurowym ok 2 szt , zielem angielskim ok 2 szt i kilkoma kulkami pieprzu. Po ugotowaniu lekko odcedzamy . Pieczarki ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy.
Kiełbasę kroimy w kosteczkę.
Na patelni na oleju i masełku podsmażamy cebulkę , kiełbaskę i pieczarki. Smażymy chwilę . Dodajemy mąkę , mieszamy i chwilę smażymy. Następnie dodajemy kapustę wcześniej ugotowaną z wodą . Jeżeli wody jest mało dolewamy odrobione . Mieszamy i zagotowujemy. doprawiamy sosem sojowym , pieprzem solą do smaku. Podajemy na ciepło

Zdjęcie - Kapusta zasmażana z kiełbasą i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kapusta zasmażana z kiełbasą i pieczarkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów