Kanapka pełnoziarnista z szynką z indyka

Kanapka pełnoziarnista z szynką z indyka

Błyskawiczne zdrowe śniadanie bez użycia masła, majonezu czy innych tłustych dodatków. Kanapka w sam raz do zabrania do pracy i na codzienne śniadanie. Chleb pełnoziarnisty z ziarnami zbóż, czyli tzw. ciemne pieczywo jest dużo zdrowsze niż białe – zawiera więcej błonnika, witamin i minerałów. Błonnik niezwykle korzystnie wpływa na nasze trawienie, zapobiega zaparciom, wiąże wodę w przewodzie pokarmowym, pęcznieje i nadaje poczucie sytości. Pieczywo pełnoziarniste zawiera kilka krotnie więcej żelaza, magnezu, miedzi i cynku niż pieczywo jasne. Delikatna szynka z indyka, pomidory, kapary, rukola i plaster pieczywa pełnoziarnistego – to pyszna wiosenna kanapka!

Zdjęcie - Kanapka pełnoziarnista z szynką z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kanapka pełnoziarnista z szynką z indyka składniki:
  • 1 kromka chleba pełnoziarnistego
  • 3 plasterki szynką z inydka
  • 1 mały pomidor
  • garść rukoli
  • 1 łyżeczka kaparów
  • ½ łyżki serka śmietankowego light
  • masło
  • sól, pieprz
przygotowanie:

Kromki chleba smaruję serkiem śmietankowym, układam rukolę, szynkę, pomidora w plastrach i kapary. Doprawiam całość solą i pieprzem.

Zdjęcie - Kanapka pełnoziarnista z szynką z indyka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów