Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami

Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami
  • SKŁADNIKI:
  • NALESNIKI :
  • ** mąka – 1 szkl
  • ** mleko – ok. 2 szkl
  • ** kakao – 1 czubata łyżka
  • ** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
  • ** sól – 1 szczypta
  • ** jajko – 2 szt
  • ** olej – 70 ml
  • NADZIENIE :
  • ** dojrzały banan – 3 szt
  • ** płatki migdałów – 50 g
  • DODATKOWO :
  • ** cukier puder do posypania

 

 

Kolejne naleśniki!

Tym razem wersja kakaowa – jest to świetny pomysł nie tylko na obiad dla dzieciaków , ale również na kolację na dwojga.

Delikatne kakaowe ciasto wypełnione słodkim bananowym kremem z dodatkiem prażonym migdałów tworzy obłędną całość , która posmakuje nie tylko naleśnikożercom takim jak ja!

Serduszko na górze , które można zrobić w bardzo łatwy sposób na pewno zachwyci drugą połówkę i taki drobny gest pokaże , że naprawdę kochamy.

 

Dobra dobra koniec pitu pitu , bierzemy się do dzieła!

  Zdjęcie - Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

                

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Mąkę przesiewamy z kakaem , solą i proszkiem do pieczenia.

Dodajemy mleko , roztrzepane jajka i olej – wszystko razem dokładnie mieszamy.

Smażymy duże , średniej grubości naleśniki na suchej patelni – pilnujemy , gdyż kakaowe ciasto bardzo szybko się przypala.

Na suchej patelni prażymy płatki migdałów.

Banany drobno siekamy ( lub miksujemy ) , mieszamy z podprażonymi migdałami.

Zdjęcie - Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Nadziewamy naleśniki , posypujemy cukrem pudrem i zajadamy!

Smacznego!

 Zdjęcie - Kakaowe naleśniki z kremem bananowym i migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów