Jogurtowe racuszki z dynią

Jogurtowe racuszki z dynią


I kolejny dyniowy przepis!

Nie mogło zabraknąć racuszków.

Delikatne , niesamowicie mięciutkie i puszyste.

Przyrządzone na jogurcie są świetnym pomysłem dla tych , którzy liczą kalorie ;)

Dodatek rodzynek sprawia, że smakują fantastycznie i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę.

Polecam!

 Zdjęcie - JOGURTOWE RACUSZKI Z DYNIĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - JOGURTOWE RACUSZKI Z DYNIĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

* miąższ z dyni – 200 g

*gęsty jogurt naturalny – 120 g

* rodzynki – 1 garstka

* duże jajko – 1 szt

* mąka pszenna – ok. 4 łyżki

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* spirytus – 1 łyżeczka

* sól – 1 szczypta

* olej do smażenia

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Obraną dynię ścierany na grubych oczkach.

Dodajemy jajko , jogurt naturalny , przesianą mąkę , proszek do pieczenia , spirytus , rodzynki i odrobinę soli.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Kładziemy porcjami na mocno rozgrzany olej i smażymy na złoto.

Podajemy gorące!

Pycha!

 

Zdjęcie - JOGURTOWE RACUSZKI Z DYNIĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

 Zdjęcie - JOGURTOWE RACUSZKI Z DYNIĄ - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów