Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni
Jesienny szaszłyk na sałacie z tofu i pestkami dyni

składniki

1 szt bakłażan,
1/2 szt cukinia,
1/2 szt patison,
15 dag kiełbasa wiejska,
1 opakowanie mix sałat,
ocet balsamiczny,
Sól morska
olej rzepakowy,
4 łyżki pestki dyni,
1/3 szt tofu,
przyprawa do grilla

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w paski .Solimy i odstawiamy a ok 10 min . Myjemy osuszamy . Przyprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy . Cukinie kroimy w plasterki posypujemy przyprawą do grilla i grillujemy . Patisona kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 30 min . Następnie grillujemy . Kiełbasę kroimy w plasterki grillujemy . Nakładamy na patyczek do szaszłyków z grillowane warzywa i kiełbaskę . Na talerz dajemy mix sałat .Dodajemy pestki dyni i pokruszone tofu . Kropimy octem balsamicznym i olejem . doprawiamy solą . Serwujemy na sałacie szaszłyka .



Kategorie przepisów