Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Schab z kiszona kapustą, fasze…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Polędwiczka w tajskim sosie z…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Salmorejo cordobés

food² food²
Food Square

Pyszna polędwica łososiowa wę…

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

3

Schab zapiekany z mozzarellą

Dzi Dzi
karmelowy

3

Szakszuka czyli wielki letni b…

Smakowite Jadło Smakowite Jadło
Smakowite Jadło

Przepisy z tych kategorii

Zupa krem z kukurydzy z kurkam…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

1

Pomidorowa z pieczonych pomido…

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Zupa pomidorowa

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Krem z kukurydzy z malinową sa…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Zupa-krem z cukinii i czosnku

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Chłodnik ogórkowy

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty