Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

1

Stir fry z kurczakiem

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Fajitas z fasolą i chorizo

Tyna Tyna
In cooking we trust

Karobella śliwkowa

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Sałatka z komosą

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Sałatka z mango i selera

figmara figmara
figowe smaki

Młoda kapusta z koperkiem

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Przepisy z tych kategorii

2

Spaghetti z kurczakiem, grzyba…

Dzi Dzi
karmelowy

2

Miodowo-musztardowy stir fry z…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Spaghetti z kurczakiem i jarmu…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

4

Potrawka z kurczaka

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Kacze udka z orientalną nutą

Kasia Kasia
Pełny talerz

Tartinki z pastą z gotowanego…

Kasia Kasia
Pełny talerz