Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Stek z rostbefu z chimichurri

Tyna Tyna
In cooking we trust

1

Gulasz z fasolą i chorizo

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Zapiekanka "Yankee Noodle Dand…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

"Lizaki" wołowe ze szczawiem z…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Wołowina po marynarsku

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Domowy pasztet

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Przepisy z tych kategorii

Chili con carne z soczewicą

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Burgery wołowe z jalapeno i wa…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Kołduny babci Stachy

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

11

Wiejska zapiekanka z mięsa mie…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Zrazy wołowe zwijane z suszony…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Pieczeń w glazurze z sosu barb…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis