Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Zakwas na żurek

aronia aronia
Wiem co jem

Cappuccino ziemniaczane

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Zupa chrzanowa z białą kiełbas…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Rosół warzywny na diecie dr E.…

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

Barszcz biały na zakwasie

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

1

Wielkanocna zupa chrzanowa

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Przepisy z tych kategorii

1

Jajka faszerowane tuńczykiem

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Jajka faszerowane z ciecierzyc…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Francja: Oeuf à la tripe (jajk…

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

1

Jajka z zielonym kalafiorem i…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

2

Deser Natas do Céu

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Jajko mollet na szpinaku

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit