Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Pieczone roladki z kromek tost…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Bruschetta

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Farfalle ze szpinakiem i serem…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Fettuccine Alfredo z kurczakie…

Dzi Dzi
karmelowy

Makaron z bobem, serem feta i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Tosty z łososiem i borówkami

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Przepisy z tych kategorii

1

Grillowany burger wołowy z gri…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Sałatka z mango, awokado i woł…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

"Zrób mi steka"... O steku.

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

1

Wołowina Michoacan

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Stek z polędwicy wołowej z cie…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Klopsiki w słodko-ostrym sosie

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog