Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Soczewica z kiełbasą chorizo

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Gazpacho z bobu

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Jajko otulone szynką w pomidor…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

1

Pappardelle z botwinką i mięse…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

6

Kotlety schabowe z pomarańczam…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Jajka z chorizo zapiekane w ko…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

Wieprzowina w sosie sherry z p…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Kotlety z karkówki, panierowan…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Gulasz kataloński

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Grillowana kiełbasa ze słodkim…

Dzi Dzi
karmelowy

Obiady czwartkowe #5: Risotto…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Szparagi w szynce parmeńskiej

Kasia Kasia
Pełny talerz