Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

5

Smarowidło ze słoika z piekarn…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Rolady schabowe z kurkami

figmara figmara
figowe smaki

1

Kotlety mielone z ziołami i pa…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

3

Polędwica kebabowa

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

7

Boczek pieczony – pyszny!

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

4

Uszka z mięsem

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Przepisy z tych kategorii

1

Zupa z soczewicą i szpinakiem

Dzi Dzi
karmelowy

Zupa krem z cukinii

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Zupa krem z pieczonej dyni i p…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Zupa krem z kabaczka i czerwon…

Katka Katka
Co by tu zjeść?

1

Sezonowa zupa ze świeżych pom…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Rozgrzewający krem warzywno-bu…

Katka Katka
Co by tu zjeść?