Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Krem z pieczonej papryki i dyn…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Zupa z pieczonej dyni ze szpin…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Jesienna zupa z soczewicą, mak…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Zupa z pasternaku i selera na…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Zupa Tom Yum

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Zupa krem z dyni i sera feta

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Przepisy z tych kategorii

Omlet z serem pleśniowym, pomi…

shrewa shrewa
CornerWithRecipes

Ciasteczka "mocca"

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

7

Tort ferrero rocher, najlepszy…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

3

Pasztet jarzynowy

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Ciasto dyniowe z orzechami

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

1

Placek lotaryński - Quiche lor…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone