Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Prawdziwa zupa grzybowa

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Krem z cukinii

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Krem z cukinii z ziołami

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Zupa fasolowa z makaronem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Krem z kalafiora

A'la kuchnia A'la kuchnia
A'LA KUCHNIA BLOG

1

Ribollita

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

O tym, jak weszłam w dwudziest…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Kolorowa babka

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

3

Ciasto z musem śliwkowym i bit…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Tarta serowa z figami (Cheese…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

2

Szarlotka „Złota Rosa” z budyn…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

4

Owoce zapiekane z koglem mogle…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary