Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Sernik na Wielkanoc

upl upl
Niebo w gębie

3

Wielkanocne śniadanie - awokad…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

2

Babka czekoladowo-migdałowa

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Domowe sosy do mięs: majonez,…

Dorota Dorota
SuperStyler

Cykoria z jajkiem

Na krachym spodzie Na krachym spodzie
Na krachym spodzie

Jajka faszerowane. Na Wielkano…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Przepisy z tych kategorii

11

Sałatka świąteczna jajeczno-pi…

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Sałatka i pasta z awokado

napiecyku napiecyku
napiecyku

Wielkanocne jajka marynowane

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

2

Jajka faszerowane i panierowan…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

2

Majonez domowy

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

1

Bazyliowe jajka

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek