Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

1

Polędwica kebabowa

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

5

Boczek pieczony – pyszny!

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

4

Uszka z mięsem

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Polędwiczki wieprzowe w pistac…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

7

Gulasz z fasolki szparagowej z…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

6

Gyros z karkówki i przepis na…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

3

Dyniowa. Druga odsłona.

mollisia mollisia
Walka w kuchni

2

Żółty ryż

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Zupa krem z cukinii

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Ryż na mleku z morelami w karm…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Pappardelle z wędzonym pstrąge…

Dzi Dzi
karmelowy

Ananasowe klopsiki z teriyaki

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku