Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

1

Schab ze słoika w pikantnej pa…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Knedle tyrolskie w rosole

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

Polędwiczka wieprzowa zapiekan…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Polędwiczka wieprzowa z farsze…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Placek lotaryński - Quiche lor…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Smalec dyniowy z majerankiem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

1

Pasta z wątróbki i jabłek

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Kacze udka z figami

aronia aronia
Wiem co jem

Kurczak z mango i kuskusem

Tyna Tyna
In cooking we trust

Pikantny makaron z kurczakiem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Udka kurczaka z miętą

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Zapiekanka z kurczakiem i leśn…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże