Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Wigilijna zupa migdałowa

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Zupa grzybowa

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

ZUPA RYBNA BEZ OSCI Z KARPIA Z…

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

3

Chowder

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Rosół z kaczki

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Bezglutenowy zakwas na barszcz

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Przepisy z tych kategorii

Barszcz wigilijny na zakwasie

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Rosół z królika

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Świąteczna zupa grzybowa

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Krem z buraka z kozim serem i…

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

1

Barszcz na zakwasie

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Zupa rybna

aronia aronia
Wiem co jem