Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Omlet w stylu tajskim

Jemto Jemto
JEMTO

1

Zupa-krem z ziemniaków z serem…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Cynaderki wieprzowe w sosie śm…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

3

Piersi kurczaka pieczone w boc…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Pulpety w sosie pomidorowym z…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Wtorek z kaszą #39: Jaglane ko…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Przepisy z tych kategorii

1

Rillettes z kaczki i gęsi

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Kremowe risotto z szynką i pie…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

3

Klopsiki zapiekane z makaronem…

Kasia Kasia
Pełny talerz

2

Kapuśniak na żeberkach i wędzo…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

2

Domowy boczek pieczony

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

4

Korzenna wieprzowina z żurawin…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy