Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Mizeria

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Makaron z kurczakiem i warzywa…

aronia aronia
Wiem co jem

Kakaowy budyń z mleka kokosowe…

figmara figmara
figowe smaki

Roladki drobiowe z morelami w…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Smażone tofu

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Surówka z brukselki z czerwoną…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

Penne na ziołowo z dynią i szy…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

1

Jajecznica na bogato z czarnym…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Grzanki z pesto z jarmużu, ko…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Bakłażan w sosie kokosowo-pom…

figmara figmara
figowe smaki

1

Smoothie pomarańczowo - dyniow…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

2

Pikantne ziemniaczki z patelni

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog