Jak sklarować rosół?

Składniki:
  • rosół
  • białko jajka ( ja używam 1 na 1 litr rosołu )
Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Białka ubić na pianę, dodać do chłodnego rosołu i mieszamy, podgrzewać rosół często mieszając, aż się zagotuje, odstawić na 10 min., po czym przecedzić przez gazę.

Podobne wpisy Jak sklarować rosół?Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z pulpetami

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Rosół z lanym ciastem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Risotto z kurczakiem i zielonym groszkiem

Zdjęcie - Jak sklarować rosół? - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z kurczaka i pieczarek

Przepisy z tych kategorii

Kotleciki z polędwiczki wieprz…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Makaron z wieprzowiną, groszki…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Domowy smalec ze skwarkami

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

3

Chrupiący chleb z boczkiem

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

1

Makaron z pulpecikami w sosie…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Makaron z boczkiem i cukinią

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Przepisy z tych kategorii

Makaron z boczkiem i cukinią

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Szpecle dyniowe

Laura Laura
Cafe Babilon

4

Schabowe inaczej

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Floating island – île flottant…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Roladki z serkiem na imprezę

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Karmelowy popcorn z kaszy jęcz…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis