Jajka w skorupkach z awokado
            Uwielbiam jajka w każdej postaci. Ta jest szczególnie ciekawa bo to jajka na twardo z awokado i orzeszkami zapakowane w skorupki. Pięknie się prezentują, dlatego przygotujcie je na Wielkanoc. A tu druga propozycja – jajka w skorupkach po polsku.

- 4 jajka
 - ½ awokado
 - 1 łyżka siekanych orzeszków ziemnych / pistacji
 - 1 łyżeczka musztardy dijon
 - 2 łyżeczki majonezu / jogurtu naturalnego
 - ½ łyżeczki soku z cytryny
 - sól, pieprz
 
Ugotowane jajka na twardo obieram ze skorupek tak, aby 2/3 skorupki pozostało w całości. Jajko wydłubuję z środka, siekam drobno. Awokado rozgniatam widelcem, dodaję do jajka. Dorzucam resztę składników, doprawiam solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Mieszam i nadziewam skorupki jajek.
Przystrajam orzeszkami. Schładzam 30 minut w lodówce.

            
