Jajka faszerowane z ziołami i kaparami

Kolejna odsłona faszerowanych jajek.
Tym razem na zielono, z ziołami, kaparami i musztardą Dijon dla ostrości. Doskonałe nie tylko na śniadanie wielkanocne. Po prostu pycha!
Jajka faszerowane z ziołami i kaparami
- jajko - 3 szt
- szczypiorek - 1 łyżka (+do podania)
- pietruszka - 1 łyżka
- kapary - ok. 10 szt
- majonez - 1 łyżka
- musztarda - Dijon, 1 łyżeczka
- sól, pieprz - do smaku
Jajka ugotuj na twardo, przetnij wzdłuż, delikatnie wyjmij żółtka.
Do miseczki włóż żółtka, rozdrobnij je widelcem. Dodaj majonez i drobno posiekane szczypiorek, pietruszkę oraz pokrojone kapary (odsączone z zalewy).
Dopraw majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Farszem napełnij jajka. Ozdób posiekanym szczypiorkiem.