Jajka faszerowane pomidorami i fetą

Jajka faszerowane pomidorami i fetą


Zdjęcie - Jajka faszerowane pomidorami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wielkanoc tuż tuż. Patrząc na padający śnieg za oknem aż trudno w to uwierzyć... Może spodoba Wam się propozycja jajek faszerowanych pomidorami, świeżą bazylia i fetą? Ja dostałam ślinotoku jak je zobaczyłam u Opalanki;-) Będą u mnie na pewno na Święta. A u Was?
Zdjęcie - Jajka faszerowane pomidorami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Jajka faszerowane pomidorami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 3 jajka,
  • 3 suszone pomidory z oleju,
  • 1 łyżka fety
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżeczka jogurtu (niekoniecznie),
  • kilka listków świeżej bazylii,
  • pieprz, chilli i ewentualnie sól,
  • kiełki,

Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, rozgnieść je widelcem razem z serem feta i majonezem. Dodać jogurt, posiekane drobno suszone pomidory i bazylię. Doprawić dodając przyprawy, wymieszać. Wypełniać białka łyżeczką. Udekorować kiełkami. Schłodzić w lodówce.
Zdjęcie - Jajka faszerowane pomidorami i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Polecam również sos z avocado i jajka na gniazdach łososiowych.

Kategorie przepisów