Jajka faszerowane papryką

Jajka faszerowane papryką

Zdjęcie - Jajka faszerowane papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jajka faszerowane na Wielkanoc tym razem z dodatkiem pieczonej papryki są aksamitne i delikatne w smaku z słodkawą nutą. To ni tylko propozycja Wielkanocna to również dobry pomysł jako przystawka na imprezy  - zaskoczcie swoich gości niecodziennym smakiem. Polecam

Zdjęcie - Jajka faszerowane papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

  • 4  duże jajka ugotowane na twardo
  • 1 czerwona papryka
  • garść szczypiorku
  • 2 łyżeczki mascarpone lub miałkiego twarogu
  • sól, pieprz do smaku


Rozgrzać piekarnik włożyć paprykę w całości i upiec. Upieczoną paprykę oczyścić ze skóry i środka (uważać aby się nie oparzyć) - wystudzić.
Ugotowane jajka obrać ze skorupki, następnie przekroić  na pół i wydrążyć żółtka, przełożyć do melaksera wraz z papryką oraz twarogiem i zmiksować na gładką masę. Tak przygotowaną pastę przełożyć do miseczki dodać posiekany szczypiorek wraz z rzeżuchą - wymieszać z pastą , doprawić do smaku solą i pieprzem. Nadziewać ugotowane białka posypać siekanym szczypiorkiem i rzeżuchą.
Smacznego 

Zdjęcie - Jajka faszerowane papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Jajka faszerowane papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Jajka faszerowane papryką - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 przepis własny

 

Kategorie przepisów