Jajka faszerowane na raszponce – wersja light

Jajka faszerowane na raszponce – wersja light

Zdjęcie - Jajka faszerowane na raszponce – wersja light - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jajka faszerowane na raszponce – wersja light - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jajka faszerowane tuńczykiem i awokado, lekkie i pyszne. Idealne na wielkanocny stół. Wielkanoc to dla mnie święta, w których łatwiej przygotować lżejsze i dietetyczne potrawy. Zamiast majonezu jogurt, wartościowe białko i warzywa… Potem wyrzuty sumienia z powodu większego kawałka sernika będa mniejsze icon wink Jajka faszerowane na raszponce   wersja light

SKŁADNIKI:

4 jajka

1 puszka tuńczyka

1 awokado

1 łyżka kaparów

jogurt grecki light

sól, pieprz do smaku

warzywa do dekoracji

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić wpoprzek i delikatnie wyjąć żółtka.Awokado obrać i pokroić w małą kosteczkę, dodać żółtka, tuńczyka i kapary. Wszystko dokładnie rozdrobnić widelcem i wymieszać na pastę. Dodać około 2-3 łyżek jogurtu greckiego i doprawić do smaku.Raszponkę umyć, osuszyć i ułożyć na głębokim talerzu.Białka jajek ułożyć na raszponce napełnić farszem i udekorować warzywami Zdjęcie - Jajka faszerowane na raszponce – wersja light - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów