Jajka faszerowane łososiem
 
             
 
 Prosta, smaczna przekąska idealna na wielkanocne śniadanie. 
 
Składniki: 
- 4 jajka
- 80 g wędzonego łososia
- 1,5 łyżki gęstego majonezu /plus do dekoracji
- sól , pieprz, papryka ostra /do smaku
- liście świeżej sałatki, kapary i czerwony pieprz/do dekoracji
 Wykonanie: -Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić na pól, wyjąć żółtka. -Żółtka utrzeć z majonezem na gładką masę przy pomocy miksera /można tylko rozgnieść widelcem/, dodać łososia , przyprawy i ponownie krótko zmiksować. -Przygotowanym farszem wypełnić połówki białek. -Jajka ułożyć na półmisku wyłożonym zieloną sałatką, ozdobić kaparami i czerwonym pieprzem. 
 -Doskonałym dodatkiem do farszu może być świeży koperek lub szczypiorek.  
 
  
 
 
 
            