Jajecznica z kwiatami cukinii
            Wariacji na temat naleśników jest mnóstwo : na słodko, na słono, bezglutenowe czy zapiekane w piekarniku. My postanowiliśmy zrobić jajecznicę w formie naleśników zwiniętych warstwowo z kwiatami cukinii. Nie tylko sam smak jest rewelacyjny , również wygląd i zapach sprawia, że nawet poranny niejadek sięgnie po kawałek tego smacznego śniadania. 
 
Naleśniki jajeczne a la Qchnia24 
 Zamiast kwiatów cukinii możecie wykorzystać dowolne, ulubione składniki jak bekon, szczypiorek czy pieczarki. Taka jajecznica w formie naleśników to wspaniały pomysł na zwykłe śniadanie podane w niezwykły sposób. 
 Porcja: 2
Czas przygotowania: 20 minut
Poziom trudności :średnie 
Składniki:
- 3 jajka
 - 10 kwiatów cukinii
 - olej
 - sól, pieprz
 
 Przygotowanie: 
 Jajka roztrzepujemy widelcem i doprawiamy solą i pieprzem. Kwiaty cukinii myjemy, rozkładamy i odcinamy rdzeń i gałązkę tak by zostały płatki. Na patelnię wylewamy dosłownie odrobinę oleju, wylewamy część jajka tak jak na naleśniki czyli cieniutką warstwę. Kładziemy dwa, trzy kwiaty cukinii i smażymy chwilę aż jajko się zetnie. Następnie delikatnie zwijamy "naleśnika" w rulon na patelni i zawinięty zostawiamy na brzegu patelni . Dolewamy kolejną porcję jajka i rozlewamy na patelni jak na naleśniki na całej powierzchni oraz delikatnie pod "rulon". Kładziemy ponownie kwiaty cukinii, podsmażamy i od strony gotowego naleśnika zwijamy znów w rulon. Tak postępujemy do momentu wykorzystania wszystkich składników. Na końcu gdy na patelni zostanie już tylko zwinięty "naleśnik" podpiekamy go z obu stron na złoty kolor. Na talerzu podajemy z sosem czosnkowym lub ketchupem zcukinii. Smacznego :)