Jajecznica z bekonem i pomidorem na grzance z roszponką
            
                    
Dzisiaj piątek, a skoro jest piątek to czas na pyszne śniadanko. Dzisiaj jajecznica w nieco innej odsłonie. 
Jajecznica z bekonem i pomidorem na grzance
 
Kajzerki przekroić na pół, posmarować masłem i podpiec około 7-8 minut w 180 stopniach. W misce rozmieszać jajka z solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę bekon i podsmażyć. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki (ja dodatkowo pozbywam się pestek), chwilę przesmażyć i zalać rozmieszanymi jajkami. Usmażyć jajecznicę. Na grzanki położyć roszponkę, na to gotową jajecznicę na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.                
                
                Jajecznica z bekonem i pomidorem na grzance
- 2 kajzerki
 - masło
 - roszponka
 - 4 jajka
 - plaster bekonu o grubości 1cm
 - 1 pomidor
 - gruby szczypior
 - sól, pieprz
 
 
Kajzerki przekroić na pół, posmarować masłem i podpiec około 7-8 minut w 180 stopniach. W misce rozmieszać jajka z solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę bekon i podsmażyć. Dodać pokrojonego w kostkę pomidora bez skórki (ja dodatkowo pozbywam się pestek), chwilę przesmażyć i zalać rozmieszanymi jajkami. Usmażyć jajecznicę. Na grzanki położyć roszponkę, na to gotową jajecznicę na koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.