Jaglane muffiny z kokosowym kremem

Jaglane muffiny z kokosowym kremem

 

Zdjęcie - Jaglane muffiny z kokosowym kremem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Na słodki początek tygodnia bezglutenowe muffinki z kokosowym kremem.Zdjęcie - Jaglane muffiny z kokosowym kremem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 Przepis własny, składniki na 9 babeczek:

- 150 g mąki jaglanej

- 1 jajko

- 50 g masła (rozpuszczonego i ostudzonego)

- 100 ml mleka

- 100 g cukru pudru

- 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

- 1 łyżeczka esencji waniliowej

Do dekoracji: - małe opakowanie (200 g) śmietanki kremówki30 lub 36%

1 łyżka wiórków kokosowych

- 1 łyżka cukru pudru

W misce wymieszaj mąkę, proszek i cukier. W drugiej misce ubij jajko wraz z mlekiem, rozpuszczonym masłem i ekstraktem waniliowym. Formę do muffinek wyłóż papilotkami i nakładaj do niej porcje ciasta ( ok. 1,5 łyżki surowego ciasta na każdą babeczkę). Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. i piecz w nim babeczki przez 15 minut (bez termoobiegu). Następnie je wystudź. Zdjęcie - Jaglane muffiny z kokosowym kremem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami W misce ubij schłodzoną śmietankę, pod koniec dodając przesiany przez sitko cukier puder. Przełóż śmietankę do szprycy cukierniczej, udekoruj babeczki. Posyp wiórkami. Smacznego! :) 

Zdjęcie - Jaglane muffiny z kokosowym kremem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Bądź na bieżąco śledź Waniliową na facebooku i twitterze
______________________________♥____________________________

Kategorie przepisów