Jabłka w cieście według prababci

Jabłka w cieście według prababci
Zdjęcie - Jabłka w cieście według prababci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłka w cieście według prababci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłka w cieście według prababci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłka w cieście według prababci - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 6 łyżek śmietany
  • 6 małych jabłek
  • Olej Kujawski do smażenia
  • cukier puder do posypania
Przygotowanie

Jajka roztrzepujemy lub miksujemy z mąką, cukrem i śmietaną.


Jabłka obieramy, kroimy w plastry i wykrawamy gniazda nasienne.


Na patelni rozgrzewamy Olej Kujawski. Jabłka obtaczamy w cieście i smażymy z obu stron na rumiany kolor.


Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.


Kategorie przepisów