JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ


Składniki:
1,5 kg jabłek2 paczki biszkoptów1 szklanka wodygalaretka pomarańczowa2 łyżki żelatyny0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cynamonu
Jabłka obrałam, pokroiłam w plasterki i dusiłam w garnku dodając szklankę wody.

Po około 15-20 minutach jabłka rozgotowały się na mus.Wsypałam cukier i cynamon.Garnek zdjęłam z gazu, dodałam galaretkę i żelatynę mieszając aby nie powstały grudki.

Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i połową biszkoptów

Na nie wylałam masę z jabłek i ponownie ułożyłam resztę biszkoptów

Zalałam je resztą musu jabłkowego

Odstawiłam ciasto do ostygnięcia (mus) a potem do lodówki na około 2 godziny.Na wierzch ( to juz wersja bardziej kaloryczna ) można nałożyć bitą śmietanę.Polecam! Smacznego!