Jabłecznik babci Emilki

Jabłecznik babci Emilki
Zdjęcie - Jabłecznik babci Emilki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłecznik babci Emilki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłecznik babci Emilki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłecznik babci Emilki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłecznik babci Emilki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłecznik babci Emilki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłecznik babci Emilki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłecznik babci Emilki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłecznik babci Emilki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłecznik babci Emilki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Jabłecznik babci Emilki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g margaryny PALMA
  • jabłka
  • cukier waniliowy, cynamon (opcjonalnie)
Przygotowanie

Margarynę roztop w rondelku i odstaw do wystudzenia. Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, dodaj mąki, proszek i wymieszaj. Na końcu wlej margarynę i wymieszaj. Ciasto przelej do foremki. Na wierzchu rozłóż jabłka (możesz pokroić je obieraczką w cienkie plasterki ułożyć różyczki i posypać cukrem waniliowym i cynamonem).

 Piecz ok. 40 - 50 minut w 175 st. C.



Historia przepisu babci Emilki:

"Ten przepis dostałam od swojej babci Emilki a ona od swojej. Dzięki babci w naszym domu często gościł przy kawie wspaniały Jabłecznik."

Kategorie przepisów