Indyk z papryką - roladki


Składniki
- filet z piersi indyka ( 80 dkg)
- papryka świeża (2 sztuki)
- musztarda (1-2 łyżki)
- koncentrat pomidorowy (1-2 łyżki)
- czosnek - 1-2 ząbki
- przyprawy

Filet z indyka kroimy na kotlety i rozbijamy. Musztardę mieszamy z koncentratem pomidorowym, rozgniecionym czosnkiem i przyprawami. Paprykę kroimy na paski - ok. 1 cm szerokości. Mięso smarujemy z jednej strony "sosem" musztardowo-pomidorowym, kładziemy 1-2 paski papryki i ciasno zawijamy. Można obwiązać sznurkiem/nicią jak zrazy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy przyprawami (np. do pieczonego kurczaka) przykrywamy pokrywką i wstawiamy do nagrzanego pieca (190C - grzanie góra i dół, bez termoobiegu). Pieczemy 0.5 godziny, zdejmujemy pokrywę i dopiekamy jeszcze 15-20 minut.
Smacznego!