Humus według mojej receptury

Zrobiłam humus ale taki swój, według swoich smaków. Jest smaczny i zdrowy.
Humus Ewy
składniki
1 szklanka soczewicy czerwonej
3 ząbki czosnku
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka sosu sojowego
25 ml Olej z pestek winogron,
4 łyżki sezamu,
Sól morska- MŁYNEK,
chilli
Soczewicę ja użyłam czerwonej połówki gotujemy ją do miękkości. Gotujemy w małej ilości wody i mieszamy co chwilę ,żeby się nie przypaliła. Ugotowaną soczewicę studzimy. Dodajemy do niej wyciśnięty czosnek. Następnie sos sojowy , ocet balsamiczny -miksujemy wszytko z olejem. Kosztujemy i doprawiamy chilli i solą morską do wyraźnego smaku. Sezam prażymy na suchej patelni. Następnie połowę dodajemy do pasty i mieszamy. Drugą połowa posypujemy pastę.