Hummus domowy

Zdjęcie - Hummus  domowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

250-300 g cieciorki - suszonej albo puszka gotowej

ok. 1/4 szklanki oliw

łyżka soku z cytryny

łyżeczka mielonego kuminu

sól do smaku

Sucha cieciorkę namoczyłam na noc w zimnej wodzie a rano ugotowałam w tej wodzie do miękkości. Ostudziłam i osączyłam ale wody nie wylałam.

Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze na gładką masę.

Jeśli okaże się za gęsta można dodać wody w której cieciorka się gotowała.

To jest wersja podstawowa - do cieciorki można też dodać czosnku, szpinaku, pieczonej ostrej papryczki albo pasty tahini.

Przepisy z tych kategorii

Pasta z fasoli – wegetariański…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Hummus - przepis podstawowy

Kaś Kaś
Bake&Taste

Pieczona kukurydza z masłem cz…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Cukinia grillowana nadziewana…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Zielony falafel z bobu, zielon…

SzczyptaSmaQ SzczyptaSmaQ
SzczyptaSmaQ

Zapiekanki z kurkami, porzeczk…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Przepisy z tych kategorii

1

Szybkie naan bez drożdży

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Wietnamskie sajgonki ( z mięse…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

2

Kurczak słodko-kwaśny (a’la ch…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

2

Shakshuka

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Koktajl a'la Pina colada

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Senegalska sałatka z fasolą cz…

Tyna Tyna
In cooking we trust