Hummus domowy

Zdjęcie - Hummus  domowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

250-300 g cieciorki - suszonej albo puszka gotowej

ok. 1/4 szklanki oliw

łyżka soku z cytryny

łyżeczka mielonego kuminu

sól do smaku

Sucha cieciorkę namoczyłam na noc w zimnej wodzie a rano ugotowałam w tej wodzie do miękkości. Ostudziłam i osączyłam ale wody nie wylałam.

Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze na gładką masę.

Jeśli okaże się za gęsta można dodać wody w której cieciorka się gotowała.

To jest wersja podstawowa - do cieciorki można też dodać czosnku, szpinaku, pieczonej ostrej papryczki albo pasty tahini.

Przepisy z tych kategorii

4

"Włoska" grochówka z ciecierzy…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

3

Falafele pieczone

Agata Agata
Pensamientos en un plato

1

Hummus

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Cieciorka w sosie pomidorowo-p…

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

1

Pasta pomidorowa z ciecierzyc…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Pasztet z ciecierzycy, batatów…

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Przepisy z tych kategorii

1

Hummus

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Za'atar i Tydzień Kuchni B…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Kaczka po wietnamsku

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Wegańskie faworki z Indii

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

1

Omlet w stylu tajskim

Jemto Jemto
JEMTO

2

Kima

Tyna Tyna
In cooking we trust