Hummus domowy

Zdjęcie - Hummus  domowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

250-300 g cieciorki - suszonej albo puszka gotowej

ok. 1/4 szklanki oliw

łyżka soku z cytryny

łyżeczka mielonego kuminu

sól do smaku

Sucha cieciorkę namoczyłam na noc w zimnej wodzie a rano ugotowałam w tej wodzie do miękkości. Ostudziłam i osączyłam ale wody nie wylałam.

Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze na gładką masę.

Jeśli okaże się za gęsta można dodać wody w której cieciorka się gotowała.

To jest wersja podstawowa - do cieciorki można też dodać czosnku, szpinaku, pieczonej ostrej papryczki albo pasty tahini.

Przepisy z tych kategorii

Tażin z dyni z żurawiną i ciec…

Tyna Tyna
In cooking we trust

1

Makaron po kawaleryjsku

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Pieczone marchewki na słodko z…

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Czerwona kapusta duszona w sok…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Kotlety z ciecierzycy - falafe…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

3

Pasztet jarzynowy

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Przepisy z tych kategorii

Gulasz pieczony w dyni. Bardzo…

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Pierogi drożdżowe z cieciorką,…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

1

Hummus - domowa pasta z ciecie…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Rolada z polędwiczki wieprzowe…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Ciecierzyca z cukinią

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Minestrone - zupa z mieszanyc…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary