Hummus domowy

Zdjęcie - Hummus  domowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

250-300 g cieciorki - suszonej albo puszka gotowej

ok. 1/4 szklanki oliw

łyżka soku z cytryny

łyżeczka mielonego kuminu

sól do smaku

Sucha cieciorkę namoczyłam na noc w zimnej wodzie a rano ugotowałam w tej wodzie do miękkości. Ostudziłam i osączyłam ale wody nie wylałam.

Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze na gładką masę.

Jeśli okaże się za gęsta można dodać wody w której cieciorka się gotowała.

To jest wersja podstawowa - do cieciorki można też dodać czosnku, szpinaku, pieczonej ostrej papryczki albo pasty tahini.

Przepisy z tych kategorii

Rolada szpinakowa

Konsti Konsti
Apparecchiamo?

1

Pesto migdałowo-orzechowe

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

2

Zapiekanki z pieczarkami i ser…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Portobello faszerowane quinoa

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Naleśniki z szynką włoską i wa…

A_SE A_SE
Shabbyeat

Jajka faszerowane awokado

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Przepisy z tych kategorii

Burger z oscypkiem i żurawiną

Kaś Kaś
Bake&Taste

1

Frytki z pieczonych warzyw

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Fasolowa pasta kanapkowa - sma…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Buraki faszerowane kaszą grycz…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Chrupki z ciecierzycy

Bizneswomen w... Bizneswomen w...
Bizneswoman w kuchni