Hummus domowy

Zdjęcie - Hummus  domowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

250-300 g cieciorki - suszonej albo puszka gotowej

ok. 1/4 szklanki oliw

łyżka soku z cytryny

łyżeczka mielonego kuminu

sól do smaku

Sucha cieciorkę namoczyłam na noc w zimnej wodzie a rano ugotowałam w tej wodzie do miękkości. Ostudziłam i osączyłam ale wody nie wylałam.

Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze na gładką masę.

Jeśli okaże się za gęsta można dodać wody w której cieciorka się gotowała.

To jest wersja podstawowa - do cieciorki można też dodać czosnku, szpinaku, pieczonej ostrej papryczki albo pasty tahini.

Przepisy z tych kategorii

1

Tarta ze szpinakiem i bakłażan…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

2

Gulasz z boczniaków

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Tażin z dyni z żurawiną i ciec…

Tyna Tyna
In cooking we trust

2

Makaron po kawaleryjsku

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

5

Pieczone marchewki na słodko z…

A_SE A_SE
Shabbyeat

2

Czerwona kapusta duszona w sok…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

1

Hummus – pasta z ciecierzycy n…

Dorota Dorota
SuperStyler

3

Ciasto daktylowo-figowe

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

2

Hummus

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

2

Hummus z pieczoną papryką

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Hummus – pasta z ciecierzycy i…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Falafel

shrewa shrewa
CornerWithRecipes