Hummus domowy

Zdjęcie - Hummus  domowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

250-300 g cieciorki - suszonej albo puszka gotowej

ok. 1/4 szklanki oliw

łyżka soku z cytryny

łyżeczka mielonego kuminu

sól do smaku

Sucha cieciorkę namoczyłam na noc w zimnej wodzie a rano ugotowałam w tej wodzie do miękkości. Ostudziłam i osączyłam ale wody nie wylałam.

Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze na gładką masę.

Jeśli okaże się za gęsta można dodać wody w której cieciorka się gotowała.

To jest wersja podstawowa - do cieciorki można też dodać czosnku, szpinaku, pieczonej ostrej papryczki albo pasty tahini.

Przepisy z tych kategorii

4

Pałki z kurczaka w indyjskim w…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

5

Szaszłyki po marokańsku

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Pity pełnoziarniste z zaatarem

Tosia i Śliwka Tosia i Śliwka
Smakowity chleb

3

Tahina

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Czerwona soczewica po pakistań…

Lidia Lidia
Smaki, zapachy

1

Hummus – pasta z ciecierzycy n…

Dorota Dorota
SuperStyler

Przepisy z tych kategorii

12

Ryba a la Santa Barbara

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

5

Kubańska zupa z kurczakiem

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Curry z krewetkami, rybą i ana…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Kushari / Kuszari

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Byk (piwo z limonką)

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Kubańskie picadillo

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog