Hummus domowy

Zdjęcie - Hummus  domowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

250-300 g cieciorki - suszonej albo puszka gotowej

ok. 1/4 szklanki oliw

łyżka soku z cytryny

łyżeczka mielonego kuminu

sól do smaku

Sucha cieciorkę namoczyłam na noc w zimnej wodzie a rano ugotowałam w tej wodzie do miękkości. Ostudziłam i osączyłam ale wody nie wylałam.

Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze na gładką masę.

Jeśli okaże się za gęsta można dodać wody w której cieciorka się gotowała.

To jest wersja podstawowa - do cieciorki można też dodać czosnku, szpinaku, pieczonej ostrej papryczki albo pasty tahini.

Przepisy z tych kategorii

1

Tabbouleh z komosą ryżową

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

2

Tabbouleh

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

3

Falafel. فلافل‎. Sałatka i la…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Hummus

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

2

Tażin z dyni z żurawiną i ciec…

Tyna Tyna
In cooking we trust

5

Pałki z kurczaka w indyjskim w…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Przepisy z tych kategorii

6

Szaszłyki po marokańsku

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Pity pełnoziarniste z zaatarem

Tosia i Śliwka Tosia i Śliwka
Smakowity chleb

4

Tahina

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Czerwona soczewica po pakistań…

Lidia Lidia
Smaki, zapachy

1

Hummus – pasta z ciecierzycy n…

Dorota Dorota
SuperStyler

3

Ciasto daktylowo-figowe

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy