Hummus domowy

Zdjęcie - Hummus  domowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

250-300 g cieciorki - suszonej albo puszka gotowej

ok. 1/4 szklanki oliw

łyżka soku z cytryny

łyżeczka mielonego kuminu

sól do smaku

Sucha cieciorkę namoczyłam na noc w zimnej wodzie a rano ugotowałam w tej wodzie do miękkości. Ostudziłam i osączyłam ale wody nie wylałam.

Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze na gładką masę.

Jeśli okaże się za gęsta można dodać wody w której cieciorka się gotowała.

To jest wersja podstawowa - do cieciorki można też dodać czosnku, szpinaku, pieczonej ostrej papryczki albo pasty tahini.

Przepisy z tych kategorii

1

Papryki faszerowane ryżem

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Smalec dyniowy z majerankiem

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Grzanki z camembertem i żurawi…

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Pieczarki faszerowane ziemniak…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Pasta z wędzonego pstrąga

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Fasolka szparagowa & cząber

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Krewetki tygrysie w sosie curr…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Tajskie kokosowe naleśniki ryż…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Tagine z jagnięciną i morelami

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Banana turon - banany smażone…

Kaś Kaś
Bake&Taste

1

Kukurydza na ostro

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

2

Domowa harissa, ostra pasta z…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity