Hot dogi z grillowaną kiełbaską z boczkiem i serem żółtym

Hot dogi z grillowaną kiełbaską z boczkiem i serem żółtym

Zdjęcie - Hot dogi z grillowaną kiełbaską z boczkiem i serem żółtym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Hot dogi z grillowaną kiełbaską z boczkiem i serem żółtym, sałatka z sałaty lodowej i warzyw to moje propozycje na grilla. Do przygotowania sałatki wykorzystałam olej Kujawski z ziołami, który jest połączeniem oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia z naturalnymi, aromatycznymi ziołami. Nadaje się do smażenia, pieczenia i sałatek.

Oleje ziołowe Kujawski świetnie sprawią się jako wygodna alternatywa do przyprawienia dań – potrafią podkręcić smak dania.

Składniki na hot dogi z grillowaną kiełbaską z boczkiem i serem żółtym:

(4 sztuki)

  • 4 bułki do hot dogów
  • 1-2 łyżki ketchupu
  • 1-2 łyżeczki musztardy miodowej
  • 1-2 łyżki prażonej cebulka
  • 4 kiełbaski cienkie
  • 4 plastry boczku
  • 4 plastry sera żółtego
  • 1 łyżka oleju Kujawski do posmarowania grilla (może być elektryczny)

Zdjęcie - Hot dogi z grillowaną kiełbaską z boczkiem i serem żółtym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jak przygotować hot dogi z grillowaną kiełbaską z boczkiem i serem żółtym?

Bułki do hot-dogów podpiekam w piekarniku, przekrawam z jednej strony, ale nie do końca. Smaruję musztardą miodową.

Kiełbaski zawijam w ser żółty, a następnie w boczek i grilluję na grillu elektrycznym.

Na podgrzane bułki układam sałatkę, grillowane kiełbaski, posypuję prażoną cebulką i polewam ketchupem.

Hot dogi z grillowaną kiełbaską z boczkiem i serem żółtym są gotowe.

 

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min
Stopień trudności: prosty przepis

 

Składniki na sałatkę z kapusty lodowej z warzywami:

  • 1/2 główki kapusty lodowej (może być też młoda kapusta)
  • 2 marchewki
  • 3-4 rzodkiewki
  • ok. 5 łyżek kukurydzy z puszki
  • 1/2 cebuli
  • 1 pęczek świeżego koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ok. 3-4 łyżki oleju Kujawski z ziołami “Czosnek i bazylia”
  • sól, pieprz 

Zdjęcie - Hot dogi z grillowaną kiełbaską z boczkiem i serem żółtym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Jak przygotować sałatkę z kapusty lodowej z warzywami:

Sałatę siekam drobno, marchewkę ścieram na drobnych oczkach tarki, rzodkiewkę na dużych oczkach, a cebulę kroję w kostkę.

Do miski przekładam sałatę, marchewkę, rzodkiewkę, cebulę, kukurydzę, posiekany świeży koperek i polewam sokiem z cytryny. Na koniec polewam olejem Kujawski z ziołami “Czosnek i bazylia”. Gotową sałatkę doprawiam solą i pieprzem. Można tu jeszcze wykorzystać dowolne dodatki np. ser feta, czerwona fasolę, kolorową paprykę.

 

Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min
Stopień trudności: prosty przepis

Kategorie przepisów