Hiszpańska tortilla z chorizo i papryką

Hiszpańska tortilla daje ogromne pole do popisu jeżeli chodzi o wybór dodatków. Najbardziej klasyczna jest tortilla chłopska, z ziemniakami smażonymi na oliwie, ale istnieje też mnóstwo innych wersji z różnymi warzywami czy mięsem.
Ja niedawno na śniadanie zrobiłam sobie tortillę z kiełbasą chorizo i papryką. Bardzo smaczną :)

TORTILLA Z PAPRYKĄ I CHORIZO
(na 2 porcje)
4 jajka,
100g kiełbasy chorizo,
1/3 czerwonej papryki,
1/3 zielonej papryki,
oliwa
sól
Papryki pokroić w kostkę, chorizo w półplasterki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy, wrzucić papryki i chorizo i razem podsmażyć przez kilka minut.
W kubeczku roztrzepać jajka ze szczyptą soli, wylać na patelnię i usmażyć tortillę z obu stron (ja nie odwracałam, tylko smażyłam na małym ogniu, pod przykryciem, aż cała się ścięła).
Usmażoną tortillę pokroić na ćwiartki.
Ja niedawno na śniadanie zrobiłam sobie tortillę z kiełbasą chorizo i papryką. Bardzo smaczną :)

TORTILLA Z PAPRYKĄ I CHORIZO
(na 2 porcje)
4 jajka,
100g kiełbasy chorizo,
1/3 czerwonej papryki,
1/3 zielonej papryki,
oliwa
sól
Papryki pokroić w kostkę, chorizo w półplasterki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy, wrzucić papryki i chorizo i razem podsmażyć przez kilka minut.
W kubeczku roztrzepać jajka ze szczyptą soli, wylać na patelnię i usmażyć tortillę z obu stron (ja nie odwracałam, tylko smażyłam na małym ogniu, pod przykryciem, aż cała się ścięła).
Usmażoną tortillę pokroić na ćwiartki.