Hekele

                           Kolejny pyszny sposób na śledzika podpowiedziała mi Atinka proponując pyszną pastę z kuchni śląskiej czyli hekele. Bardzo mi posmakowały śledzie w zestawieniu z ogórkiem kiszonym, gotowanym jajkiem i cebulką. Ja potraktowałam je jako sałatkę, pokroiłam na ciut grubsze kawałeczki (ale nie za grube) i jadłam bez pieczywa, ale można tę sałatkę położyć na świeżutki chlebek i będzie także pysznie. Polecam. :)

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

*2 jaja na twardo

*3 śledzie solone (6 filetów)

*1 mała cebula

*2 kiszone ogórki

*pieprz, musztarda - do smaku

Wykonanie:

Jeśli śledzie sa mocno słone najpierw należy je namoczyć w wodzie. Potem wszystko bardzo drobno posiekać, wsypać do miski. Doprawić musztardą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy. Wstawić do lodówki. Najlepsze jak się przegryzie.

Smacznego :)

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Przepisy z tych kategorii

Flądra na warzywnym spaghetti

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Kapusta Pak Choi z łososiem.

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Halászlé. Węgierska zupa rybna…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Pieczone roladki z kromek tost…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Grillowany łosoś z sosem tzatz…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Czereśnie,młody groszek i wędz…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Przepisy z tych kategorii

3

Ciasto drożdżowe z jagodami

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Knedle z wiśniami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Jagodzianki

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

2

Placek drożdżowy z jagodami i…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Jagodzianki

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

3

Buchty aka parowańce bez jajek…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika