Hekele

                           Kolejny pyszny sposób na śledzika podpowiedziała mi Atinka proponując pyszną pastę z kuchni śląskiej czyli hekele. Bardzo mi posmakowały śledzie w zestawieniu z ogórkiem kiszonym, gotowanym jajkiem i cebulką. Ja potraktowałam je jako sałatkę, pokroiłam na ciut grubsze kawałeczki (ale nie za grube) i jadłam bez pieczywa, ale można tę sałatkę położyć na świeżutki chlebek i będzie także pysznie. Polecam. :)

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

*2 jaja na twardo

*3 śledzie solone (6 filetów)

*1 mała cebula

*2 kiszone ogórki

*pieprz, musztarda - do smaku

Wykonanie:

Jeśli śledzie sa mocno słone najpierw należy je namoczyć w wodzie. Potem wszystko bardzo drobno posiekać, wsypać do miski. Doprawić musztardą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Można dodać odrobinę oliwy. Wstawić do lodówki. Najlepsze jak się przegryzie.

Smacznego :)

Zdjęcie - Hekele  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

Przepisy z tych kategorii

Pomidory z ziołową kaszą jagla…

A_SE A_SE
Shabbyeat

Francuskie paszteciki z kurkam…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Bruschetta - grzanka z pomidor…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Krewetki pieczone w całości (w…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Ślimaczki z omletów z żółtym s…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Flan pomidorowy z parmezanem

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Przepisy z tych kategorii

Kapusta włoska z wody a`la kal…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Bruschetta caponata, czyli chr…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Co zrobić z chleba – tosty fra…

Tosia i Śliwka Tosia i Śliwka
Smakowity chleb

Kukurydza z patelni

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Tosty po włosku, czyli panini…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Sakiewki z makaronem buraczany…

food² food²
Food Square