Halloween - żelkowe robaczki
Inspiracje na halloweenowe przekąski zaczynamy od przygotowanych wspólnie z synem deserów czekoladowych z żelkowymi "robakami".
Wyglada kiepsko ? Ma wygladać odrażająco :) - o to przecież chodzi w menu na halloween.
Mazisty budyń, brudna, czarna ziemia i robaki z niej wychodzące ... brrr.... :)
Desery przygotowane na szkolny konkurs odrażających deserów.
Składniki (25 kubeczków 100 ml)
- 2 opakowanie budyniu czekoladowego + 3-4 łyżki cukru (jezeli budyń jest bez cukru)
- 1 l mleka
- 1 kopiasta łyżka mąki
- 1 łyżka kakao ciemnego
- 1 opakowanie żelków "robaków"
- ok. 3 opakowań ciasteczek czarnych typu Oreo (np.markizy ciemne z Dino ew. Noe z Lidla)
dodatkowo : kubeczki przeźroczyste do serwowania
Sposób przygotowania:
Przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu (w związku z tym, że jakość obecnych budyni pozostawia b. wiele do życzenia tzn. po godzinie od wystudzenia b.często przyjmują formę płynną, do proszku budyniowego dodaliśmy mąkę oraz kakao) z modyfikacjami opisanymi wyżej. Z ciasteczek usuń krem i pozostaw same ciastko. Pokrusz je w miarę drobno.
Przygotuj kubeczki. Nakładaj do nich po 1-2 łyżki lekko ostudzonego budyniu.
Odstaw do całkowitego ostudzenia. Na budyń wysyp 1-2 łyżeczki pokruszonych ciastek.
Im wiecej będzie pokruszonego ciasta tym więcej będzie "ziemi" Na "brudną ziemie" poukładaj żelowe robaki :)
No i koniec :)
Ilość porcji 25 szt. Czas przygotowania 30 min.
Inspiracje na halloweenowe przekaski ze strony http://www.100directions.com/