Gulasz z żołądków drobiowych

Najlepszy z pampuchami i kiszonymi ogórkami jako "surówką" :) Przyznam się, że do gulaszu z żołądków używam zawsze gotowego sosu z proszku... No cóż, każdy ma swoje słabości.

Gulasz z żołądków drobiowych

* 1 kg żołądków drobiowych* 1 sos w proszku, najlepiej ciemny pieczeniowy lub myśliwski* 1-2 kostki rosołowe

Najgorsze w robieniu gulaszu z żołądków jest ich czyszczenie - monotonne i długo trwa. Tak więc należy oczyścić żołądki z wszelkich zabrudzeń, zalać wodą, dodać kostki rosołowe i gotować do miękkości - czyli około 2 godzin, ponieważ żołądki drobiowe są wyjątkowo twarde.

Po ugotowaniu pokroić je na mniejsze części (zwykle każdy przekrajam na 3 części). Przygotować sos według przepisu na opakowaniu, włożyć do gorącego sosu żołądki i gotować jeszcze przez chwilę.

Można do takiego gulaszu dodać np. ugotowaną wcześniej marchewkę, żeby złamać kolor potrawy.

Zdjęcie - Gulasz z żołądków  drobiowych  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Obiad w 30min. Indyk w przypra…

Olivia Olivia
Apetyczne Debiuty

1

Kotlety w panierce z płatków k…

Bizneswomen w... Bizneswomen w...
Bizneswoman w kuchni

4

Pikantne udka kurczaka w chrup…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

1

Żołądki drobiowe w sosie papry…

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

3

Kurczak a'la KFC dla NieAlergi…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Udka z kurczaka w coca-coli

A_SE A_SE
Shabbyeat