Gulasz z żołądków drobiowych

Najlepszy z pampuchami i kiszonymi ogórkami jako "surówką" :) Przyznam się, że do gulaszu z żołądków używam zawsze gotowego sosu z proszku... No cóż, każdy ma swoje słabości.

Gulasz z żołądków drobiowych

* 1 kg żołądków drobiowych* 1 sos w proszku, najlepiej ciemny pieczeniowy lub myśliwski* 1-2 kostki rosołowe

Najgorsze w robieniu gulaszu z żołądków jest ich czyszczenie - monotonne i długo trwa. Tak więc należy oczyścić żołądki z wszelkich zabrudzeń, zalać wodą, dodać kostki rosołowe i gotować do miękkości - czyli około 2 godzin, ponieważ żołądki drobiowe są wyjątkowo twarde.

Po ugotowaniu pokroić je na mniejsze części (zwykle każdy przekrajam na 3 części). Przygotować sos według przepisu na opakowaniu, włożyć do gorącego sosu żołądki i gotować jeszcze przez chwilę.

Można do takiego gulaszu dodać np. ugotowaną wcześniej marchewkę, żeby złamać kolor potrawy.

Zdjęcie - Gulasz z żołądków  drobiowych  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

3

Kokosowa pierś kurczaka z chru…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

2

Kurczak pieczony na butelce

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

3

Gyros z kurczaka

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

3

Kurczak na niedzielny obiad

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

3

Kurczak jerk

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

4

Fricassee z piersi kurczaka

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera