Gulasz z żołądków drobiowych

Najlepszy z pampuchami i kiszonymi ogórkami jako "surówką" :) Przyznam się, że do gulaszu z żołądków używam zawsze gotowego sosu z proszku... No cóż, każdy ma swoje słabości.

Gulasz z żołądków drobiowych

* 1 kg żołądków drobiowych* 1 sos w proszku, najlepiej ciemny pieczeniowy lub myśliwski* 1-2 kostki rosołowe

Najgorsze w robieniu gulaszu z żołądków jest ich czyszczenie - monotonne i długo trwa. Tak więc należy oczyścić żołądki z wszelkich zabrudzeń, zalać wodą, dodać kostki rosołowe i gotować do miękkości - czyli około 2 godzin, ponieważ żołądki drobiowe są wyjątkowo twarde.

Po ugotowaniu pokroić je na mniejsze części (zwykle każdy przekrajam na 3 części). Przygotować sos według przepisu na opakowaniu, włożyć do gorącego sosu żołądki i gotować jeszcze przez chwilę.

Można do takiego gulaszu dodać np. ugotowaną wcześniej marchewkę, żeby złamać kolor potrawy.

Zdjęcie - Gulasz z żołądków  drobiowych  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

8

Udka pieczone w piwie i miodzi…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Gęsia pierś pieczona w rękawie

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Kurcze pieczone - najprostszy…

Laura Laura
Cafe Babilon

Miodowy confit z kaczki

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

3

Kurczak ziołowo - cytrynowy

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

5

Paluszki z kurczaka w cieście…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog