Gulasz z warzywami babci Jadzi

Gulasz z warzywami babci Jadzi
Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Gulasz z warzywami babci Jadzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • mięso wołowe - 800 g
  • cebula - 2 szt. średnie
  • marchewka - 2 szt średnie
  • pieczarki - 500 g
  • papryka - 1 szt.
  • pomidor - 1 szt.
  • przyprawa do gulaszu - 1 łyżeczka
  • olej Kujawski 3 ziarna - 5 łyżek
  • sól, pieprz - szczypta
Przygotowanie

Mięso podsmażyć na oleju. Cebulę pokroić drobno i też podsmażyć. Przełożyć mięso i cebulę do rondla. Dodać szklankę wody, dusić około 2,5 godziny uzupełniając sos wodą w miarę wyparowania płynu. Marchewkę, pieczarki, paprykę, pomidory poszatkować i dodać do mięsa. Dodać przyprawy. Dusić wszystko razem około 20 minut.Ja wykorzystałam do gulaszu cielęcinę. Zamiast przyprawy do gulaszu dodałam świeży rozmaryn (gałązkę), oregano, pieprz czarny i 2 łyżeczki słodkiej papryki. Zamiast pomidorów wykorzystałam passatę pomidorową. Podawać z kaszą gryczaną i sałatką z buraków i olejem Kujawski Czosnek.

Kategorie przepisów