Gulasz z karkówki z pieczarkami

Gulasz z karkówki z pieczarkami

Do ziemniaków, pampuch i wariatów makaronowych polecam gulasz:)

Gulasz z karkówki z pieczarkami

40 dag karkówki

40 dag pieczarek

2 cebule

1 pomidor

1 papryka marynowana

kostka bulionu grzybowego

oliwa z oliwek

3 ząbki czosnku

1 łyżka wegety

1 łyżeczka maggi

sól,pieprz do smaku

Pieczarki umyć,

pokroić w plastry i poddusić na patelni.

Cebulę pokroić w grube krążki i przesmażyć na 2 łyżkach oliwy z oliwek.

Karkówkę umyć, pokroić na kawałki, przesmażyć na oliwie. Następnie wymieszać przesmażone mięso z cebulą i pieczarkami. Dodać szklankę wywaru z bulionu grzybowego. Wrzucić starte ząbki czosnku, pokrojonego pomidora w kostkę i paprykę pokrojoną w paski. Dodać łyżkę wegety, łyżeczkę magii, pieprz i sól do smaku. Całość dusić pod przykryciem około 40 minut.

 

Kategorie przepisów