Gulasz z indyka z piwem

Gulasz z indyka z piwem
Pyszna propozycja na nieśpieszny obiad. Gulasz wychodzi w smaku słodko ostry - słodki za sprawą batatów i marchewki i ostry dzięki chilli. Serdecznie polecam.

Gulasz z indyka z piwem
  • 700g filetu z indyka
  • 1 batat
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5l piwa jasnego (u mnie czerwona Warka)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • pieprz ziarnisty, ziele angielskie, sól, słodka papryka w proszku
  • kawałek papryczki chilli (może być suszona)
  • 2 łyżki mąki
  • olej
Zdjęcie - gulasz z indyka z piwem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiIndyka pokroić w kostkę, oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanym oleju na dużym ogniu. Przerzucić indyka do rondla. Na tej samej patelni poddusić cebulę pokrojoną w piórka i czosnek. Dodać je do indyka. Batata i marchewkę obrać i pokroić dosyć drobno, dorzucić do rondla. Wszystko zalać piwem, dodać przyprawy i chilli i dusić około 30 minut, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić jeszcze 15 minut.

Kategorie przepisów