Gulasz drobiowy z pieczarkami

Gulasz drobiowy z pieczarkami

2 piersi kurczaka

20 dag pieczarek

4 suszone grzybki

1/2 czerwonej papryki

1 cebula

sól

pieprz

czerwona papryka w proszku

olej

mąka(do oprószenia mięsa)

gałązki mięty

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką, wrzucić na rozgrzany olej. Zrumienić ze wszystkich stron, wrzucić do gara z odrobiną wody (może być wywar). Cebulę obrać, pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i czerwoną paprykę. Całość delikatnie przesmażyć i dodać do mięsa. Namoczone grzyby wrzucić do reszty składników, dolać  odrobinę wywaru. Doprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką do smaku. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Pod koniec duszenia dodałam 3 gałązki mięty.

 

 

        Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

       Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

                               Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                               Zdjęcie -  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów