Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z młodych ziemniaków i…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Łatwy stek teriyaki z grzybami…

Dzi Dzi
karmelowy

Filet z kurczaka z pieczarkami…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Zapiekanki z kurkami, porzeczk…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Nadziewane pieczarki z grilla…

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

1

Wakacyjny obiad w 15 minut. Fa…

SzczyptaSmaQ SzczyptaSmaQ
SzczyptaSmaQ

Przepisy z tych kategorii

Obiady czwartkowe #9: Pyzy z m…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Piersi z kurczaka z kurkami, p…

figmara figmara
figowe smaki

Wieprzowina w sosie sherry z p…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Młoda kapusta duszona z piecza…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Pieczarki faszerowane kuskusem…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

1

Sałatka z pieczarek i cukinii

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit