Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Zupa kalafiorowo-dyniowa

figmara figmara
figowe smaki

Zupa krem z dyni i batatów, w…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

2

Zupa-krem z dyni we włoskim wy…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

1

przysmak do sera

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

2

Przepis na ciasto marchewkowe…

kinoikuchnia kinoikuchnia
Kino&Kuchnia

1

Fusilloni z dyniowym pesto

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Przepisy z tych kategorii

Koktajl relaksujący

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

Risotto ze szparagami

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Tarta z kremem jajecznym, pokr…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

3

Frittata ze szparagami szynka…

Laura Laura
Cafe Babilon

Tarta ze szparagami

Samantha Samantha
kulinarny blog samanthy

Wołowina z pomarańczą, imbirem…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu