Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Dyniowe whoopie pies

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

Chlebek dyniowy z nasionami ko…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

1

Dyniowe batoniki owsiane z cze…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Dyniowe babeczki

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

Sałatka z pieczoną dynią

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Placek drożdżowy dyniowy pachn…

atina atina
Tak sobie pichcę...

Przepisy z tych kategorii

Zupa dyniowa z kurkami i boczk…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Pieczarki faszerowane ziemniak…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

3

Pulpety jaglane z pieczarkami…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

4

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Wtorek z kaszą #28: Jesienna t…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Zapiekanka z kurczakiem i leśn…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże