Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Piwne kaszotto z pęczaku

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Podwójnie borowikowe zrazy z r…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

3

Boeuf Stroganow // strogonow

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

7

Kotlety siekane z pieczarkami

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Prosta, domowa zupa grzybowa

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

2

Zielonki i jajka na śniadanie

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Przepisy z tych kategorii

Chrupkie pieczywo dyniowe

Tosia i Śliwka Tosia i Śliwka
Smakowity chleb

Prosta, domowa zupa grzybowa

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

1

Proste ciasto dyniowe

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Zupa dyniowa z makaronem ryżow…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Dyniowe biscotti

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

2

Dyniowe babeczki

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek