Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Krewetki (langustynki) z cytry…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Pizzerinki, czyli mini pizze

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

3

Muffiny z serem feta i czerwon…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

2

Placuszki z cukinii w kurkach

Jemto Jemto
JEMTO

3

Sałatka śledziowa z bazylią

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Naleśniki z owocami leśnymi i…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Przepisy z tych kategorii

3

Pancakes z truskawkami – bez l…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Sałatka z kurczaka i melona

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Sałatka z truskawkami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pyszna sałatka z truskawką, po…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

9

Pieczarki faszerowane

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

4

Lekka sałatka z miodowym dre…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku