Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Risotto z suszonymi grzybami

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

Kotlety z kaszy jaglanej

napiecyku napiecyku
napiecyku

4

Pieczarki pieczone z ziołami i…

A_SE A_SE
Shabbyeat

Kremowe risotto z szynką i pie…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

2

Krokiety z kurczakiem, serem i…

Dzi Dzi
karmelowy

3

Naleśniki z polędwiczką i susz…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Przepisy z tych kategorii

1

Pierogi z mięsem i pieczarkami

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Zupa grzybowa z pęczakiem na g…

aronia aronia
Wiem co jem

3

Zupa ziemniaczana z mlekiem ko…

figmara figmara
figowe smaki

4

Kurczak z mozzarellą, suszonym…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

3

Kotlety jaglane ze szpinakiem…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

3

Pulpeciki gryczane

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo