Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Zapiekanka z kurkami

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

1

Polędwiczki wieprzowe z kurkam…

napiecyku napiecyku
napiecyku

3

Tarta z pieczonym kurczakiem i…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Serowa tarta makaronowa z kurk…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

2

Królik duszony z kurkami

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Grzyby marynowane

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

Przepisy z tych kategorii

Letnie kurki z patelni z natką…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

3

Warzywne racuchy

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Risotto z kurkami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

3

Quiche z kurkami

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Zrazy wołowe podane z kaszą gr…

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

4

Pasztet z kaszy jaglanej z pie…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy