Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Łosoś w sosie grzybowym

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Uszka z grzybami

Laura Laura
Cafe Babilon

Zupa grzybowa

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Wigilijna kapusta

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

1

Wigilijne pierogi z kapustą i…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Postna kapusta z grzybami

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Przepisy z tych kategorii

1

Pierogi z kapustą i grzybami

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Świąteczna zupa grzybowa

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Tarta z kapustą i grzybami (dr…

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Orkiszowe pierogi z kapustą, g…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

3

Uszka z grzybami

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Kapuśniaczki - pączki z kapust…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu