Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Prosta, domowa zupa grzybowa

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

1

Zielonki i jajka na śniadanie

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Nerki cielęce na grzance

Laura Laura
Cafe Babilon

2

Kasza jaglana z pieczarkami i…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Muszle faszerowane kurkami i d…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

2

Dwojaki dworskie (z kopytkami)

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Przepisy z tych kategorii

Pęczak z grzybami

A_SE A_SE
Shabbyeat

Pieczone pierogi z soczewicą i…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Crostini z prawdziwkami

słodko-słona słodko-słona
Słodko-słony

2

Pasztet z kaszy jaglanej i pi…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Pierogi z soczewicą i grzybami

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

1

Pieczarkarze

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!