Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Pierożki z ciasta francuskiego…

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie

Zupa dyniowa z kurkami i boczk…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Pieczarki faszerowane ziemniak…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

1

Pulpety jaglane z pieczarkami…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

3

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Wtorek z kaszą #28: Jesienna t…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Przepisy z tych kategorii

2

Placuszki z cukinii w kurkach

Jemto Jemto
JEMTO

4

Sałatka śledziowa z bazylią

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Naleśniki z owocami leśnymi i…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

3

Pancakes z truskawkami – bez l…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Sałatka z kurczaka i melona

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Sałatka z truskawkami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku