Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Kasza jaglana z jarmużem i pie…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Sałatka z quinoa, kurczakiem i…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Pikantny bakłażan faszerowany…

Dorota Dorota
SuperStyler

Skrzydełka faszerowane w sosie…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Kanapka z pieczarkowym pesto,…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

1

Pizza z pieczarkami

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

Przepisy z tych kategorii

Sałatka ze stekiem – pyszny po…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

2

Mini racuszki ziemniaczane - p…

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Krewetki (langustynki) z cytry…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Pizzerinki, czyli mini pizze

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

3

Muffiny z serem feta i czerwon…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

2

Placuszki z cukinii w kurkach

Jemto Jemto
JEMTO