Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Zapiekanka wiejska z dynią piż…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

1

Krem z dyni piżmowej z czerwon…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Odrywane bułeczki razowo - dyn…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

2

Zupa dyniowa z kapustą i ziemn…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

2

Makaron z dynią, kasztanami i…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

4

Placki z kaszy jaglanej i dyni

shrewa shrewa
CornerWithRecipes

Przepisy z tych kategorii

2

Pożywna zupa z kurczakiem, por…

Dzi Dzi
karmelowy

Karkówka ze szpinakiem w pikan…

Dzi Dzi
karmelowy

6

Tajska zupa z mleczkiem kokoso…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

4

Kotlety z kaszy gryczanej i pł…

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

Pizzerinki z tapenadą

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

8

Flaczki z boczniaków

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek