Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Zupa krem z dyni i batatów, w…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

2

Zupa-krem z dyni we włoskim wy…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

przysmak do sera

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

2

Przepis na ciasto marchewkowe…

kinoikuchnia kinoikuchnia
Kino&Kuchnia

1

Fusilloni z dyniowym pesto

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Muffiny z dynią

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Przepisy z tych kategorii

Penne na ziołowo z dynią i szy…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

Dynia i ser

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Zupa z pieczonej dyni hokkaido

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Dyniowa chałka domowa

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

1

Chrupkie pieczywo dyniowe

Tosia i Śliwka Tosia i Śliwka
Smakowity chleb

Prosta, domowa zupa grzybowa

Wszędobylskie Wszędobylskie
Wszędobylskie