Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

1

Racuszki dyniowe

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Muffinki z dynią jak pączki, l…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

1

Kürbis-Gorgonzola-Pasta

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Placuszki z semoliny i sos kur…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Sos grzybowy II

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Borowiki marynowane z rozmaryn…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Przepisy z tych kategorii

3

Pancakes z truskawkami – bez l…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Sałatka z kurczaka i melona

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Sałatka z truskawkami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Pyszna sałatka z truskawką, po…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

10

Pieczarki faszerowane

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

4

Lekka sałatka z miodowym dre…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku