Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Wieprzowina w sosie sherry z p…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Młoda kapusta duszona z piecza…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Pieczarki faszerowane kuskusem…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Sałatka z pieczarek i cukinii

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Ratatuj z pieczarkami i chrupi…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Młoda kapusta z pieczarkami

Dzi Dzi
karmelowy

Przepisy z tych kategorii

3

Pasztet wołowo wieprzowy z grz…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Jaglane kotlety z warzywami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Parówki z pieczarkami i serem…

Madzia111 Madzia111
Smakowite Dania

1

Wieprzowina w 5 smakach z grzy…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Burgery w sosie sherry

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Polędwiczka ze szpinakiem

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!