Grzyby duszone

Obowiązkowo jesienią muszą być grzyby . W tym roku dość późno się za nie zabrałam - nie byłam co prawda na grzybobraniu , ale dostałam w prezencie sporą torbę grzybów . Najładniejsze powędrowały do marynowania , pozostałe zrobiłam duszone ( część z nich zamroziłam "na zaś" ) .

Dokładnie oczyszczone i wypłukane grzyby drobno pokroić , udusić z dodatkiem posiekanej cebulki w małej ilości wody ( często mieszając - lubią się przypalać ) . Gdy są miękkie , oprószyć mąką , zagotować , dodać sól i pieprz do smaku , dodać śmietanę i wymieszać . Podawać posypane natką .

Zdjęcie - Grzyby duszone - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

2

Gulasz wołowy na winie podany…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Soba z brokułami i pieczarkami

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

4

Bułeczki z pieczarkami

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

2

Krokiety z pieczarkami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Kaszotto z jarmużem i pieczark…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Gulasz z warzywami

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Przepisy z tych kategorii

Risotto z suszonymi grzybami

bazylia bazylia
Kuchnia Bazylii

4

Kotlety z kaszy jaglanej

napiecyku napiecyku
napiecyku

6

Pieczarki pieczone z ziołami i…

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Kremowe risotto z szynką i pie…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

2

Krokiety z kurczakiem, serem i…

Dzi Dzi
karmelowy

3

Naleśniki z polędwiczką i susz…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni