Grzybowo - czosnkowe uszka babci Władzi

Grzybowo - czosnkowe uszka babci Władzi
Zdjęcie - Grzybowo - czosnkowe uszka babci Władzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grzybowo - czosnkowe uszka babci Władzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grzybowo - czosnkowe uszka babci Władzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grzybowo - czosnkowe uszka babci Władzi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • suszone grzyby
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • olej Kujawski
Przygotowanie

Grzyby moczymy i gotujemy. Po ostygnięciu odsączamy je z nadmiaru wody i mielimy w maszynce do mięsa.


Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju na złoty kolor.


Czosnek rozcieramy z solą na pastę.


Cebulę i czosnek mieszamy ze zmielonymi grzybami, doprawiamy solą.


Gotowym farszem nadziewamy ciasto pierogowe. 

Kategorie przepisów