GRILLOWANY PSTRĄG
Bardzo delikatna ryba ze smakiem słodkości pomidora i aromatem ziół i cytryny naprawdę bardzo smaczna i do tego zdrowa można ja przygotować na różny sposób na grillu jeśli pogoda nam dopisuje lub w piekarniku kiedy pada deszcz albo po prostu w garnku na parze polecam
Porcja na jedną osobę
1 DZWONEK RYBY PSTRĄGA NA OSOBĘ
2 g SOLI
1 ŁYŻKA SUSZONYCH POMIDORÓW
1 ŁYŻECZKA SUSZONEJ BAZYLII
1 ŁYŻECZKA PAPRYKI OSTREJ W PROSZKU
1 ŁYŻKA MASŁA
2 MAŁE CEBULKI
1 PLASTEREK CYTRYNY na jeden kawałek
1 ŁYŻECZKA ZIÓŁ PROWANSALSKICH
Folie posmarować odrobiną masła posolić położyć plasterki cebuli, wyłożyć dzwonek ryby i przyprawić z obu stron. Na wierzch ryby wyłożyć plasterki cebuli kawałek masełka i plasterek cytryny. Rybę zawinąć w folię i piec na rozgrzanym grillu ok 30 minut wszystko zależy od temperatury, a mięso jak będzie całkowicie białe oraz będzie odchodziło od ości znaczy że jest gotowe.
Smacznego
... i jeszcze kilka fotek...