Grillowany łosoś z chrupiącą salsą

Grillowany łosoś z chrupiącą salsą

Łosoś to dość „ciężka” ryba, dlatego dobrze komponuje się z lekkimi, orzeźwiającymi dodatkami. Taka salsa z dodatkiem limonki zamienia grillowaną rybę w iście tropikalne danie. Sos możecie doprawić świeżymi ziołami: bazylią, kolendrą albo miętą i startą skórką cytrynową. Będzie jeszcze lepsza!

#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; } Zdjęcie - Grillowany łosoś z chrupiącą salsą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Grillowany łosoś z chrupiącą salsą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Grillowany łosoś z chrupiącą salsą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Grillowany łosoś z chrupiącą salsą

Agata, 12 marca 2012

Zdjęcie - Grillowany łosoś z chrupiącą salsą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SkładnikiSposób przygotowania

Rybę posól i popieprz, nasmaruj oliwą. Ułóż na rozgrzanej patelni grillowej, smaż z obu stron ( jeśli porcja jest gruba, proponuję w trakcie smażenia przykryć ją folią aluminiową) lub upiecz w piekarniku.

Paprykę i ogórek pokrój w drobną kostkę, dodaj poszatkowaną szalotkę i chili, przypraw oliwą, sokiem z limonki i solą. Salsę odstaw, aby składniki się przegryzły. Podawaj z ciepłą rybą.

Kategorie przepisów