Grillowana nektarynka z wiejską szynką i pianką wasabi

Grillowana  nektarynka z wiejską szynką i pianką wasabi


Grilled nectarine with country ham and wasabi foam
Zdjęcie - Grillowana  nektarynka z wiejską szynką i pianką wasabi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Grillowana  nektarynka z wiejską szynką i pianką wasabi - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki.

1 szt. nektarynka, 2 plastry wiejskiej szynki, 1 łyżeczka curry, masło

Pianka wasabi. 100 ml śmietana 36%, pasta wasabi, 1 łyżeczka sok z cytryny, sól, biały pieprz pestki granatu, 

Wykonanie Pinka wasabi. Śmietanę kremówkę, wymieszać z pastą wasabi, dodać sok z cytryny, sól i pieprz, przelać do syfonu kucharskiego, nabić jednym nabojem i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Jeżeli nie posiadamy syfonu, schłodzoną śmietanę ubić, dodać pozostałe składniki. Nektarynkę przekroić, wyjąć pestkę, posmarować odrobiną masła, grillować na patelni, posypać curry, zawinąć w szynkę i wstawić na 4 minuty pod grill w piekarniku.


Kategorie przepisów