Grejpfrutowa fantazja

Grejpfrutowa fantazja
Zdjęcie - Grejpfrutowa fantazja - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Fantasia di pompelmo – ekspresowa przekąska podpatrzona w październikowym wydaniu „Arte in Cucina”. Przepis zmodyfikowałam pod zawartość mojej lodówki i wyszła naprawdę smaczna i lekka przystawka.

SKŁADNIKI:
szynka surowa wędzona (typu Bresaola)
grejpfrut (żółty i czerwony)
plaster gorgonzoli
łyżka natki pietruszki

Grejpfruta obrać dokładnie z białych błon i pofiletować na plasterki.
Na plasterki szynki kładziemy po kawałku czerwonego i żółtego grejpfruta i kostkę gorgonzoli. Szynkę zwijamy w „paczuszkę”. Przekąskę posypujemy posiekaną natką pietruszki.

W orginalnym przepisie składnikami potrawy były: szynka, grejpfrut, seler naciowy, sól i pieprz.

Zdjęcie - Grejpfrutowa fantazja - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Grejpfrutowa fantazja - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepis bierze udział w akcji VIVA ITALIA w kategorii: antipasti pf button both Grejpfrutowa fantazja

Kategorie przepisów