Granola kokosowa

Z mlekiem lub jogurtem. Albo jako dodatek do lodów. Ta granola sprawdzi się w każdych warunkach.
Chrupiąca, o aromacie kokosa ze słodkimi rodzynkami. Dla mnie mistrzostwo świata i kolejny argument, żeby szybko wstać- śniadanie z takim dodatkiem każdego zmobilizuje do pobudki!
Granola kokosowa
- wiórki kokosowe - 1 szklanka
- płatki owsiane - 1 i 1/2 szklanki
- rodzynki - 1/2 szklanki
- olej - 1/4 szklanki
- miód - 2 łyżki
- cynamon - 1/4 łyżeczki
- sól - duża szczypta
Naczynie do zapiekania wyłóż papierem do pieczenia, wsyp płatki owsiane i wiórki kokosowe, dodaj sól, olej, cynamon i miód. Wymieszaj.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 oC i piecz przez 15 minut od czasu do czasu mieszając. Dodaj rodzynki, wymieszaj i piecz jeszcze 5 minut. Ostudź, przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku do tygodnia.