Granita ananasowa


- Wynik: 5
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: -minuty
To chyba najłatwiejszy deser świata. Wystarczy zmiksować owoce i zamrozić. Ja postawiłam na ananasa ale to dopiero początek. Na nadchodzące upały jest doskonały. I mniej kaloryczny od lodów.
Składniki- ananas - 1 szt.
- cukier puder - 2 łyżeczki
- sok z cytryny - 1 szt.
- ew. śmietanka kremówka - 4-5 łyżek
Ananasa obrać, wykroić zdrewniały środek i pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do kielicha blendera, dodać cukier i sok z cytryny ew. śmietankę. Wszystko dokładnie zmiksować. Przełożyć do naczynia i wstawić do zamrażalnika. Co 30 min. przemieszać masę aby rozbić kryształki lodu.
Smacznego:)