golonka z rozmarynem i cząbrem

golonka z rozmarynem i cząbrem
Golonka z rozmarynem i cząbrem
  • 1 kolonka wieprzowa tylna ok 750g
  • świeży rozmaryn
  • świeży cząber
  • 1 większa cebula
  • 05l piwa
  • sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka wody
Zdjęcie - golonka z rozmarynem i cząbrem - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiGolonkę ponacinać, natrzeć solą i posiekanym rozmarynem z cząbrem i odstawić na 2h minimum. Po tym czasie umieścić golonkę w naczyniu do zapiekania. Podlać wrzątkiem i wstawić do piekarnika na 30 minut w 200 stopniach. Trzeba co jakiś czas przekręcać. Po tym czasie dorzucić pokrojoną w ósemki cebulę i zmiażdżony czosnek. Podlać połową piwa. Piec kolejne 90 minut przekręcając i polewając piwem.

Zdjęcie - golonka z rozmarynem i cząbrem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów