GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Gołąbki choć nie takie tradycyjne bo bez ryżu i w kapuście pekińskiej to jednak ich smaku był jak dla mnie o niebo lepszy od tych w zwykłej kapuście były tak delikatne że każdy ich kęs był rozkoszą dla naszego podniebienia, mięso było soczyste i co tu więcej pisać po prostu pychotka :-)


Zdjęcie - GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


1 KAPUSTA PEKIŃSKA

30 dag MIĘSA MIELONEGO

2 CUKINIE

1 KONCENTRAT POMIDOROWY

1 MAŁA CEBULA

SÓL, PIEPRZ do smaku

3 ŁYŻKI VEGETY lub kostka rosołowa

2 ZĄBKI ZMIAŻDŻONEGO CZOSNKU


Kapustę porozdzielać na liście i delikatnie sparzyć następnie rozbić lekko końcówki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię i połączyć z mięsem, wymieszać z przyprawami i formować małe kulki - zawijać w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty położyć na dnie garnka na to poukładać gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce wymieszać vegetę z ok 1 litra wody i połączyć z koncentratem zalać gołąbki i gotować pod przykryciem ok 30 minut na małym ogniu.

Podawać z ziemniakami :-)

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

8

Fasola w sosie pomidorowym

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Perliczka sous vide na musie z…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Kurczak w sosie słodko-kwaśnym

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

1

Polędwiczki wieprzowe z kurkam…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Cytrynowo-ziołowa karkówka z g…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

3

Udka kurczaka z pieczarkami i…

Dzi Dzi
karmelowy

Przepisy z tych kategorii

Chłodnik melonowy z krewetkami…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Sałatka z jajkiem, chorizo i b…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Surówka z białej i czerwonej k…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

1

Sałatka z wątróbki i pomarańcz…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Leczo z cukinią / Courgette st…

Dzi Dzi
karmelowy

Caldo de papas- rosół z Gran C…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera