GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Gołąbki choć nie takie tradycyjne bo bez ryżu i w kapuście pekińskiej to jednak ich smaku był jak dla mnie o niebo lepszy od tych w zwykłej kapuście były tak delikatne że każdy ich kęs był rozkoszą dla naszego podniebienia, mięso było soczyste i co tu więcej pisać po prostu pychotka :-)


Zdjęcie - GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


1 KAPUSTA PEKIŃSKA

30 dag MIĘSA MIELONEGO

2 CUKINIE

1 KONCENTRAT POMIDOROWY

1 MAŁA CEBULA

SÓL, PIEPRZ do smaku

3 ŁYŻKI VEGETY lub kostka rosołowa

2 ZĄBKI ZMIAŻDŻONEGO CZOSNKU


Kapustę porozdzielać na liście i delikatnie sparzyć następnie rozbić lekko końcówki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię i połączyć z mięsem, wymieszać z przyprawami i formować małe kulki - zawijać w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty położyć na dnie garnka na to poukładać gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce wymieszać vegetę z ok 1 litra wody i połączyć z koncentratem zalać gołąbki i gotować pod przykryciem ok 30 minut na małym ogniu.

Podawać z ziemniakami :-)

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

8

Fasola w sosie pomidorowym

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Polędwiczki wieprzowe z zielon…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Rolada schabowa z suszonymi ow…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Eskalopki cielęce w sosie z ka…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Szaszłyki z poledwicą z szalot…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Gulasz z karkówki z orzechami…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Przepisy z tych kategorii

Eskalopki cielęce w sosie z ka…

Kasia Kasia
Pełny talerz

2

Potrawka z kurczaka

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

2

Łosoś i gnocchi w sosie szafra…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Kacze udka z orientalną nutą

Kasia Kasia
Pełny talerz

Ossobuco, czyli gicz cielęca p…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Makaron z kremem z boćwiny i r…

Konsti Konsti
Apparecchiamo?