GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Gołąbki choć nie takie tradycyjne bo bez ryżu i w kapuście pekińskiej to jednak ich smaku był jak dla mnie o niebo lepszy od tych w zwykłej kapuście były tak delikatne że każdy ich kęs był rozkoszą dla naszego podniebienia, mięso było soczyste i co tu więcej pisać po prostu pychotka :-)


Zdjęcie - GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


1 KAPUSTA PEKIŃSKA

30 dag MIĘSA MIELONEGO

2 CUKINIE

1 KONCENTRAT POMIDOROWY

1 MAŁA CEBULA

SÓL, PIEPRZ do smaku

3 ŁYŻKI VEGETY lub kostka rosołowa

2 ZĄBKI ZMIAŻDŻONEGO CZOSNKU


Kapustę porozdzielać na liście i delikatnie sparzyć następnie rozbić lekko końcówki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię i połączyć z mięsem, wymieszać z przyprawami i formować małe kulki - zawijać w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty położyć na dnie garnka na to poukładać gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce wymieszać vegetę z ok 1 litra wody i połączyć z koncentratem zalać gołąbki i gotować pod przykryciem ok 30 minut na małym ogniu.

Podawać z ziemniakami :-)

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

8

Fasola w sosie pomidorowym

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Piersi kacze z karmelizowanymi…

A_SE A_SE
Shabbyeat

1

Schab pieczony ze śliwką

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

Schab z pończochy II, czyli do…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Rosół z królika

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Rolada z indyka z nadzieniem d…

Dzi Dzi
karmelowy

Przepisy z tych kategorii

ZUPA RYBNA BEZ OSCI Z KARPIA Z…

ankawell ankawell
ŻYCIE OD KUCHNI

Karp z nadzieniem pieczarkowym

aronia aronia
Wiem co jem

Wigilijne pierogi z kapustą i…

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Karp pieczony w korzeniach

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Sałatka śledziowa z buraczkami

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

Postna kapusta z grzybami

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy