GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Gołąbki choć nie takie tradycyjne bo bez ryżu i w kapuście pekińskiej to jednak ich smaku był jak dla mnie o niebo lepszy od tych w zwykłej kapuście były tak delikatne że każdy ich kęs był rozkoszą dla naszego podniebienia, mięso było soczyste i co tu więcej pisać po prostu pychotka :-)


Zdjęcie - GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


1 KAPUSTA PEKIŃSKA

30 dag MIĘSA MIELONEGO

2 CUKINIE

1 KONCENTRAT POMIDOROWY

1 MAŁA CEBULA

SÓL, PIEPRZ do smaku

3 ŁYŻKI VEGETY lub kostka rosołowa

2 ZĄBKI ZMIAŻDŻONEGO CZOSNKU


Kapustę porozdzielać na liście i delikatnie sparzyć następnie rozbić lekko końcówki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię i połączyć z mięsem, wymieszać z przyprawami i formować małe kulki - zawijać w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty położyć na dnie garnka na to poukładać gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce wymieszać vegetę z ok 1 litra wody i połączyć z koncentratem zalać gołąbki i gotować pod przykryciem ok 30 minut na małym ogniu.

Podawać z ziemniakami :-)

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

8

Fasola w sosie pomidorowym

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Łatwy stek teriyaki z grzybami…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Grillowane kofty

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Duńskie klopsiki z zapiekanką…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Kotlety z ryżem duszone w młod…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Filet z kurczaka z pieczarkami…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

1

Pieczeń z dzika

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

Kanapki z pulled pork w sosie…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Obiad w 30min. Indyk w przypra…

Olivia Olivia
Apetyczne Debiuty

Ośmiornica marynowana w occie

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Szybki obiad – pierś z kurczak…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Kurczę na patyku, czyli szaszł…

food² food²
Food Square