GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Gołąbki choć nie takie tradycyjne bo bez ryżu i w kapuście pekińskiej to jednak ich smaku był jak dla mnie o niebo lepszy od tych w zwykłej kapuście były tak delikatne że każdy ich kęs był rozkoszą dla naszego podniebienia, mięso było soczyste i co tu więcej pisać po prostu pychotka :-)


Zdjęcie - GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


1 KAPUSTA PEKIŃSKA

30 dag MIĘSA MIELONEGO

2 CUKINIE

1 KONCENTRAT POMIDOROWY

1 MAŁA CEBULA

SÓL, PIEPRZ do smaku

3 ŁYŻKI VEGETY lub kostka rosołowa

2 ZĄBKI ZMIAŻDŻONEGO CZOSNKU


Kapustę porozdzielać na liście i delikatnie sparzyć następnie rozbić lekko końcówki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię i połączyć z mięsem, wymieszać z przyprawami i formować małe kulki - zawijać w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty położyć na dnie garnka na to poukładać gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce wymieszać vegetę z ok 1 litra wody i połączyć z koncentratem zalać gołąbki i gotować pod przykryciem ok 30 minut na małym ogniu.

Podawać z ziemniakami :-)

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

8

Fasola w sosie pomidorowym

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Sałatka ze śledzi w occie z bu…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Gulasz pieczony w dyni. Bardzo…

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Dorsz pieczony pod kruszonką

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Dyniowy kociołek - gulasz z dy…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Makaron z boczkiem i brukselk…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Zupa z dyni i pomidorów - pika…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Pizza-kości na Halloween

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Pstrąg grillowany z sosem kope…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Spaghetti z sosem i kuleczkami…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Tarta a'la barszcz zabielany z…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Sałatka ze stekiem z tuńczyka

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog