GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Gołąbki choć nie takie tradycyjne bo bez ryżu i w kapuście pekińskiej to jednak ich smaku był jak dla mnie o niebo lepszy od tych w zwykłej kapuście były tak delikatne że każdy ich kęs był rozkoszą dla naszego podniebienia, mięso było soczyste i co tu więcej pisać po prostu pychotka :-)


Zdjęcie - GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


1 KAPUSTA PEKIŃSKA

30 dag MIĘSA MIELONEGO

2 CUKINIE

1 KONCENTRAT POMIDOROWY

1 MAŁA CEBULA

SÓL, PIEPRZ do smaku

3 ŁYŻKI VEGETY lub kostka rosołowa

2 ZĄBKI ZMIAŻDŻONEGO CZOSNKU


Kapustę porozdzielać na liście i delikatnie sparzyć następnie rozbić lekko końcówki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię i połączyć z mięsem, wymieszać z przyprawami i formować małe kulki - zawijać w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty położyć na dnie garnka na to poukładać gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce wymieszać vegetę z ok 1 litra wody i połączyć z koncentratem zalać gołąbki i gotować pod przykryciem ok 30 minut na małym ogniu.

Podawać z ziemniakami :-)

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

8

Fasola w sosie pomidorowym

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

1

Tymiankowy kurczak

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Grejpfrutowe udka z kurczaka

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Kurczak balsamico z pieczonymi…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

2

Domowy boczek pieczony

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

3

Korzenna wieprzowina z żurawin…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Przepisy z tych kategorii

3

Polędwiczki wieprzowe zapiekan…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Kotleciki z dorsza

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

2

Udka kacze duszone w sosie

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Dietetyczny łosoś na parze na…

Kulinarne pyszności Molki Kulinarne pyszności Molki
Kulinarne pyszności Molki

1

Kurczak słodko-kwaśny z makaro…

Kasia Kasia
Pełny talerz

1

Kotlety jagnięce z kremową pol…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty