GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Gołąbki choć nie takie tradycyjne bo bez ryżu i w kapuście pekińskiej to jednak ich smaku był jak dla mnie o niebo lepszy od tych w zwykłej kapuście były tak delikatne że każdy ich kęs był rozkoszą dla naszego podniebienia, mięso było soczyste i co tu więcej pisać po prostu pychotka :-)


Zdjęcie - GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


1 KAPUSTA PEKIŃSKA

30 dag MIĘSA MIELONEGO

2 CUKINIE

1 KONCENTRAT POMIDOROWY

1 MAŁA CEBULA

SÓL, PIEPRZ do smaku

3 ŁYŻKI VEGETY lub kostka rosołowa

2 ZĄBKI ZMIAŻDŻONEGO CZOSNKU


Kapustę porozdzielać na liście i delikatnie sparzyć następnie rozbić lekko końcówki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię i połączyć z mięsem, wymieszać z przyprawami i formować małe kulki - zawijać w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty położyć na dnie garnka na to poukładać gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce wymieszać vegetę z ok 1 litra wody i połączyć z koncentratem zalać gołąbki i gotować pod przykryciem ok 30 minut na małym ogniu.

Podawać z ziemniakami :-)

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

8

Fasola w sosie pomidorowym

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Kotleciki z kaszy jaglanej i p…

Laura Laura
Cafe Babilon

Wieprzowina QAFP z jesiennymi…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Zrazy z wątróbki z kaszą jagla…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Tajskie placuszki rybne z sose…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Omlet z brokułami

napiecyku napiecyku
napiecyku

Przepisy z tych kategorii

Kurczak z mango i kuskusem

Tyna Tyna
In cooking we trust

Wołowina z woka z papryką na o…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Makaron z pulpecikami w sosie…

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Udka kurczaka z miętą

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Pieczeń rzymska z pieczarkami

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

4

Schabowe inaczej

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni