GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Gołąbki choć nie takie tradycyjne bo bez ryżu i w kapuście pekińskiej to jednak ich smaku był jak dla mnie o niebo lepszy od tych w zwykłej kapuście były tak delikatne że każdy ich kęs był rozkoszą dla naszego podniebienia, mięso było soczyste i co tu więcej pisać po prostu pychotka :-)


Zdjęcie - GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


1 KAPUSTA PEKIŃSKA

30 dag MIĘSA MIELONEGO

2 CUKINIE

1 KONCENTRAT POMIDOROWY

1 MAŁA CEBULA

SÓL, PIEPRZ do smaku

3 ŁYŻKI VEGETY lub kostka rosołowa

2 ZĄBKI ZMIAŻDŻONEGO CZOSNKU


Kapustę porozdzielać na liście i delikatnie sparzyć następnie rozbić lekko końcówki. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach cukinię i połączyć z mięsem, wymieszać z przyprawami i formować małe kulki - zawijać w liście kapusty pekińskiej. Dwa liście kapusty położyć na dnie garnka na to poukładać gołąbki ściśle jeden obok drugiego. W misce wymieszać vegetę z ok 1 litra wody i połączyć z koncentratem zalać gołąbki i gotować pod przykryciem ok 30 minut na małym ogniu.

Podawać z ziemniakami :-)

Smacznego

Wydrukuj przepis

 

 

 

Przepisy z tych kategorii

8

Fasola w sosie pomidorowym

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

Burgery z białej fasoli

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Warzywna lasagne z sosem z pie…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Zupa brokułowa

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie

Papryka z nektarynką do mięsa

figmara figmara
figowe smaki

4

Gulasz z fasolki szparagowej z…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

1

Makaron minestrone

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Pasztet z cukinii

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Tarta z grillowanymi warzywami

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

4

Gyros z karkówki i przepis na…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przetworowy sierpień. Suszone…

mollisia mollisia
Walka w kuchni

1

Koper. Pesto i dziki łosoś. Se…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami