Gofry - przepis podstawowy

Nie ma nic lepszego na sobotnie śniadanie niż gofry. Ponieważ gofry to dla mnie morze i wakacje, stąd moje przekonanie, że im dalej morza mieszkasz, tym częściej powinieneś je przyrządzać. Jeżeli nie masz w domu gofrownicy, musisz jak najszybciej się w nią zaopatrzyć, aby móc skracać dystans dzielący Cię od plaży i słońca!
Składniki (6szt.):
4 jajka
180g mąki pszennej
100g cukru
łyżka stopionego masła
4 łyżki wody
+ olej do natłuszczenia gofrownicy
Zaczynam od rozgrzania gofrownicy. W czasie gdy gofrownica się nagrzewa przygotowujemy ciasto. Do garnka wrzucamy wszystkie składniki i dokładnie miksujemy. Rozgrzaną gofrownicę natłuszczamy olejem przy pomocy sylikonowego pędzla, a następnie chochlą nalewamy ciasto. Pieczemy do momentu, aż nasze gofry się zarumienią.
Przepis podstawowy to receptura na najprostsze i najsmaczniejsze gofry. Jeżeli chcielibyście spróbować innych przepisów na gofry, zapraszam na gofry na bazie kefiru oraz gofry korzenne.